Agassi do Bratislavy nepríde, Wozniacka áno

Caroline Wozniacka pochádza zo športovej rodiny. Jej otec Piotr bol profesionálnym futbalistom, mama Anna hrala volejbal v tíme Poľska a starší brat Patrick strieľa góly v dánskej futbalovej lige - naposledy v tíme Hvidovre Kodaň.
Caroline Wozniacka pochádza zo športovej rodiny. Jej otec Piotr bol profesionálnym futbalistom, mama Anna hrala volejbal v tíme Poľska a starší brat Patrick strieľa góly v dánskej futbalovej lige - naposledy v tíme Hvidovre Kodaň. (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|11. okt 2011 o 19:55

Na exhibícii Tennis Classic vystúpi svetová jednotka Caroline Wozniacka. Jej súperkou bude Dominika Cibulková.

BRATISLAVA. Šéfovi tradičnej novembrovej exhibície Tennis Classic v Bratislave Romanovi Šmotlákovi sa ani na druhý pokus neporadilo prilákať na Slovensko americkú legendu Andreho Agassiho - vlani ho na poslednú chvíľu zastúpila ruská kráska Anna Kurnikovová s Rakúšanom Thomasom Musterom - ale tohtoročná náhrada nie je len taká hocijaká. V pondelok 21. novembra sa v Národnom tenisovom centre predstaví svetová tenisová jednotka Caroline Wozniacka.

Grandslam stále uniká

Rodáčka z Odense je na čele rebríčka WTA od vlaňajšieho októbra - s krátkou prestávkou vo februári 2011 - už 53 týždňov. Dánskej blondínke s poľskými koreňmi však prischla prezývka: Tá, čo nikdy nevyhrala grandslamový turnaj.

Wozniacka pridala tohto roku šesť titulov, dovedna ich má osemnásť, ale nie je medzi nimi ani jeden z najviac cenených turnajov veľkej štvorky.

Najďalej sa v kariére dostala do finále US Open 2009, kde podľahla mamičke Kim Clijstersovej z Belgicka.

Zastavili ju Slovenky

„Na rok 2011 mám pred sebou dva ciele - udržať si post jednotky a vyhrať grandslam,“ vravela 21-ročná dánska tenistka na začiatku tejto sezóny.

Post hráčky číslo 1 na svete si s najväčšou pravdepodobnosťou udrží, pred dvojkou Mariou Šarapovovou z Ruska má náskok 1625 bodov, ale grandslamové prvenstvo jej stále uniká. Otázky novinárov na túto tému sa po každom nevydarenom turnaji stupňujú.

Wozniacka sa tohto roku dostala najďalej do semifinále na Australian Open aj na US Open, ale na Roland Garros sa lúčila s Parížom už v 3. kole po hladkej prehre s Danielou Hantuchovou 1:6, 3:6 a v osemfinále Wimbledonu ju vyradila ďalšia slovenská reprezentantka Dominika Cibulková v troch setoch 1:6, 7:6, 7:5.

Zdolať Wozniacku nebol v tejto sezóne taký výnimočný výsledok ako vyhrať nad mužskou jednotkou Novakom Djokovičom na turnajoch mužov.

Dánska tenistka prehrala pätnásť z celkových 77 zápasov, kým srbský hráč len dva zo 63.

Šou príde vo štvorhre

Práve Cibulková (23. vo WTA) bude v bratislavskej exhibícii súperkou Wozniackej.

Slovenská hráčka číslo 1 má s Dánkou zápasovú bilanciu 3:6, ale v troch tohtoročných stretnutiach 2:1. Okrem Wimbledonu ju zdolala aj v januári na turnaji na tvrdom povrchu v Sydney. Našla na ňu recept?

„To si netrúfam povedať,“ zareagovala Cibulková, keď v utorok na turnaji v Linzi v 1. kole zdolala Britku Elenu Baltachovú.

„Každý vie, aká hra na Caroline platí - treba hrať nátlakovo, nepristúpiť na jej tenis dlhých výmen. Ľahko sa to povie, ale pri tvrdej, agresívnej hre mi musia loptičky padať do kurtu. Sme kamarátky aj rivalky, v Bratislave to bude neúprosný súboj - tak ako na turnaji. Exhibíciu potom uvidia diváci v debli.“

Vo štvorhre nastúpia Wozniacka - Cibulková proti známym tenisovým šoumenom Mansourovi Bahramímu a Henriovi Leconteovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Agassi do Bratislavy nepríde, Wozniacka áno