Hlavné menu

Už o mesiac bude umelá tráva realitou

Šéfredaktor|15. aug 2017 o 00:00

Sninský futbal dostane k 90. narodeninám potrebný darček.

Desať mládežníckych družstiev, chlapci i dievčatá a jedno seniorské, zhruba 180 futbalových nadšencov, ktorí reprezentujú MFK Snina. Títo všetci sa isto už nevedia dočkať polovice septembra, kedy sa má v rámci 700. výročia osláv prvej písomnej zmienky o Snine a 90 rokov sninského futbalu oficiálne otvoriť ihrisko s umelým trávnatým povrchom.

  Stavbu na základe Zmluvy o dielo realizujú Verejnoprospešné služby Snina, s.r.o., mesto Snina ju zhotoviteľovi odovzdalo začiatkom mája, následne sa začalo s búracími a samotnými zemnými prácami na ploche (v súčasnosti už bývalého) tréningového ihriska. Stavba má byť ukončená v termíne do 10. septembra 2017.

  Mesiac pred dňom „D“ sme zisťovali, aký je aktuálny stav... „Dokončuje sa navrstvenie poslednej vrstvy piesku na vymeranej hracej ploche, robia sa chodníky, už sú postavené stožiare, v týždni by mala prísť firma, ktorá bude pokladať „umelý trávnik“. Na stožiare budeme montovať osvetlenie, dá sa povedať, že pomaly finišujeme, zatiaľ práce prebiehajú podľa harmonogramu. Už to vyzerá ako ihrisko, i keď trávnatý povrch stále chýba, z dňa na deň sa však ihrisko s „umelou trávou“ približuje realite. Kus práce je už vidieť,“ konštatoval František Hanc, manažér MFK Snina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: