DVANÁSTY VYHRAL S PRVÝM

(Autor: VZ)
Ján Miroľa|30. máj 2024 o 12:23

Vyhrať sa dá s každým – a naopak, aj prehrať. Dosť často počúvame túto vetu a to vo všetkých súťažiach riadených ObFZ Prešov. No našli sa aj výnimky, v 8. lige Ostrovany, v 9. lige Petrovany. No nie o nich bude reč. „Zaostrili“ sme na zápas 23. kola 7. ligy, ktorý, keby sa bol skončil podľa papierových predpokladov, asi by nikoho zvlášť nezaujal. Stal sa však opak. Šarišské Sokolovce, pred úvodným výkopom dvanásty celok tabuľky, zdolali lídra vo farbách FK Záborské 2:0, po polčase 1:0. Súboj mal len jedného strelca, ktorým bol Denis Blichár (v 38. a 69. min). Rozprávali sme sa s trénerom TJ Sokol Mariánom Karabinošom.  

Váš pohľad na zápas... Bolo to iba o vašich dvoch góloch, alebo ponúkol aj niečo navyše?

Úvod patril viac hosťom, hlavne v strede poľa nás kombinačnou hrou prečíslovali. Dokázali sme však správne zareagovať a hra sa postupne vyrovnala. Veľmi nám pomohol prvý presný zásah z priameho kopu. Ten nás nakopol, ďalší priebeh mali pod kontrolou, súpera nepúšťali do šancí. Ďalšou odmenou pre našich hráčov bol ukážkový rýchly brejk s gólovým zakončením. Vedenie sme si potom ustrážili, teší nás aj to, že sme neinkasovali od mužstva s druhou najlepšou ofenzívou. Veľká vďaka patrí našej brankárskej trojke Jozefovi Antolovi. Nielen za to, že vychytal nulu, no aj za jeho ochotu kedykoľvek pomôcť, keď sú naši dvaja stabilní brankári pracovne zaneprázdnení.

V jarnej časti sa dosť trápite. Získali ste len päť bodov, pričom víťazstvo vybojovali až na ôsmy pokus...

Aj sme predpokladali, že „odveta“ bude poriadne náročná. Čo k tomu povedať. Herne nie sme horší, než ostatní, no trápi nás koncovka. Hľadanie strelca akoby nemalo v Šarišských Sokolovciach konca.  

Ktoré bodové straty mrzia najviac?

Domáce remízy 1:1 s Hermanovcami a s Terňou. Boli sme lepší, no nedokázali zlomiť zápas na našu stranu.

A naopak, v Dubovici ste asi boli radi aj za bod, veď na konečných 1:1 ste vyrovnali až tri minúty pred koncom.

Áno, ale... Domáci zasa skórovali štvrťhodinu pred koncom z penalty. Bola či nebola? Na túto otázku všetci už roky poznáme jedinú odpoveď, no vždy sa pri nej aj trocha pousmejeme: Asi bola, keď ju rozhodca odpískal.

V nedeľu cestujete do Chmeľova. Bude stačiť aj bod?

Čaká nás ťažký súper, ktorý má najvyššie ciele, ale hrať a uspieť sa dá s každým, čo sme dokázali aj v nedeľu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: