Kde sledovať MS v hokeji? Zápasy vysiela súkromná televízia, streamovacia služba bude bezplatná

V hokejovom štúdiu Jojky sa počas MS vystrieda viacero expertov a hostí.
V hokejovom štúdiu Jojky sa počas MS vystrieda viacero expertov a hostí. (Autor: TV JOJ)
Miloslav Šebela|10. máj 2024 o 07:00

RTVS zostali práva na rozhlasové prenosy.

BRATISLAVA. Od roku 2001 vie každý hokejový fanúšik, že v máji bude sledovať verejnoprávnu RTVS.

Stalo sa to takmer zvykom a televízia k priamym prenosom postupne rozširovala portfólio programov. Priniesla aj talkšou, štúdio s dvojicou Boris Valábik a Marián Gáborík a ďalšie.

Vysielacie práva na hokejové majstrovstvá sveta vlastnila nepretržite 23 rokov.

Za ten čas získala reprezentácia na MS tri medaily a zápasy zo zlatého šampionátu v Göteborgu patria k historicky najsledovanejším programom verejnoprávnej televízie vôbec. 

Od tohto roka si však fanúšikovia pri sledovaní MS prepnú na iný kanál. 

Streamovacia služba počas MS bude bezplatná

Práva pre územie Slovenska získala televízia JOJ. Z MS 2024 v hokeji odvysiela naživo všetky zápasy. 

Zápasy slovenskej reprezentácie bude vysielať na kanáli JOJ. Ďalšie zápasy ostravskej B-skupiny ponúkne na svojom športovom kanáli JOJ Šport.

Stretnutia z A-skupiny, ktorá sa bude hrať v Prahe, si diváci pozrú na staniciach JOJ Plus a JOJ Šport. 

"Ku každému zápasu chystáme hokejové štúdio. V úlohe spolukomentátorov sa predstavia napríklad Branko Radivojevič, Rasťo Konečný či Vladimír Országh, elektrickú ceruzku využije v hodnotení Michal Hudec.

Striedať sa budú aj hostia v štúdiu, kde budú analyzovať zápasy Tomáš Surový, Ladislav Nagy, Michal Handzuš, Rastislav Pavlikovský či Vladimír Vůjtek," vysvetlil marketingový manažér JOJ Šport Ladislav Fabo.

Program zápasov MS vo vysielaní televízie JOJ.
Program zápasov MS vo vysielaní televízie JOJ.

Vysielanie z MS bude dostupné aj na streamovacej platforme JOJ Play, ktorá bude počas šampionátu dostupná bezplatne. Pre sledovanie prenosov bude potrebná iba registrácia. 

„Platí, že prenosy budú k dispozícii na viacerých zariadeniach a zápasy budú prakticky okamžite k dispozícii v archíve,“ reagovala riaditeľka JOJ play Nikoleta Nagyová.

„Pripravujeme aj viacero súťaží. Čo sa týka technickej stránky, tak budeme mať lepší signál, a tak obraz bude kvalitnejší ako v minulosti,“ dodala. 

Mimo MS stojí JOJ Play 5,99 eura mesačne.

Lintner na Jednotke a živé prenosy v rozhlase

Hoci RTVS televízne práva nevlastní, pripravuje sa tiež na šampionát. Na kanáli :Šport ponúkne divákom počas dní zápasov slovenskej reprezentácie živé predzápasové štúdiá.

Hokejoví experti v nich budú rozoberať dianie na šampionáte a nielen okolo nášho reprezentačného tímu.

Na Jednotku sa počas majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji vracia aj Richard Lintner s Citrónshow. Tú budú môcť diváci sledovať priamo z dejiska MS v Ostrave zo Slovenského hokejového domu od 9. mája vždy od štvrtku do nedele o 22.00 h na Jednotke.

Lintner bude v štúdiu spovedať osobnosti kultúry a športu, medzi inými privíta Pavla Haberu, Mariána Čekovského, Luciu Vondráčkovú, Mareka Hamšíka, Mariána Hossu, Mariána Gáboríka a ďalších.

Richard Lintner bude opäť spovedať počas MS hosti v Citrónshow.
Richard Lintner bude opäť spovedať počas MS hosti v Citrónshow. (Autor: RTVS)

„Diváci sa môžu tešiť na veľa zábavy, veľa zážitkov a veľa zaujímavých informácií nielen zo zákulisia majstrovstiev, ale aj priamo zo Slovenského hokejového domu,“ prezradil Lintner.

RTVS neprišla o hokej úplne. Naďalej je držiteľom rozhlasových práv z MS a Rádio Slovensko bude prinášať živé prenosy zo všetkých zápasov slovenského tímu aj reakcie hráčov po stretnutiach.

„Pre poslucháčov sme zabezpečili živé prenosy zo všetkých stretnutí slovenského tímu v základnej skupine a v prípade postupu aj zo zápasov play off až po finálový duel. Náš tím komentátorov a redaktorov bude poskytovať najnovšie informácie, analýzy a exkluzívne zákulisné pohľady," uviedol riaditeľ Slovenského rozhlasu Ľuboš Černák.

ČT Sport operátori vypli

Populárne bolo medzi fanúšikmi aj vysielanie Českej televízie, ktorá vlastní práva pre Česko. Na Slovensku však bol program ČT Sport prakticky v ponuke všetkých operátorov.

V minulosti tak mohli Slováci sledovať zápasy na RTVS aj na ČT.

Pred niekoľkými týždňami však Česká televízia zaslala slovenským operátorom výzvu, aby program ČT Sport z ponúk vyradili.

Slovenskí operátori ju mali v ponuke bez toho, aby platili ČT poplatky alebo bez inej dohody o ich šírení signálu.

„ČT neposkytla súhlas žiadnemu slovenskému operátorovi. Vzhľadom na to, že operátori nemajú práva na vysielanie tohto programu, malo by odstránenie prebehnúť okamžite. Obsah na program ČT šport získava Česká televízia výhradne s územným obmedzením pre Českú republiku a jeho vysielanie v zahraničí nie je možné,“ citoval portál Omediach.com hovorkyňu ČT Vendulu Kejčovú.

Koncom marca ČT Sport z ponuky operátorov zmizol.

Práva na vysielanie MS má aj rakúska verejnoprávna televízia ORF. Tá sa však sústredí len na zápasy A-skupiny v Prahe a odvysiela aj zápasy z vyraďovacej časti. 

V Poľsku bude od tohto roka vysielať MS v hokeji súkromná stanica Polsat Sport.

MS v hokeji sa začínajú 10. mája. Slovensko je súčasťou B-skupiny. Jeho súpermi budú tímy USA, Švédsko, Nemecko, Francúzsko, Lotyšsko, Kazachstan a Poľsko.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Kde sledovať MS v hokeji? Zápasy vysiela súkromná televízia, streamovacia služba bude bezplatná