09.07.2022 13:05
8. etapa
Dole > Lausanne
186,3 km
sport-ground-additional-data
kopcovitý
Wout van Aert
Jumbo - Visma

VIDEO: Keď diskvalifikovali Sagana, získal dres. Odvtedy na Tour márne čaká

Wout van Aert víťazí pred sklamaným Michaelom Matthewsom (vľavo).
Wout van Aert víťazí pred sklamaným Michaelom Matthewsom (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. júl 2022 o 18:55

Pozrite si zostrih 8. etapy Tour de France 2022.

LAUSANNE, BRATISLAVA. Austrálsky tím BikeExchange - Jayco sa na Tour de France už dočkal etapového víťazstva, keď v poslednej etape na dánskom území vyhral Dylan Groenewegen.

V ostatných dňoch bol ich veľkou nádejou Michael Matthews, ale dvojnásobný medailista z majstrovstiev sveta nezlomil svoje dlhé čakanie na úspech.

V cieli ôsmej etapy sa držal v popredí, ale začal špurtoval príliš skoro. To využil Wout van Aert a napokon v zelenom drese preťal pásku ako prvý.

"To bolo tak náročné, že sa snáď ani nedá hovoriť o špurte. Napoly horský dojazd a napoly špurt," smial sa komentátor ČT Sport.

VIDEO: Zostrih 8. etapy na Tour de France 2022

Austrálčan tak nezavŕšil celodennú prácu svojich tímových kolegov, ktorí sa snažili pripraviť mu čo najlepšiu pozíciu do záverečných metrov. To sa im aj podarilo, ale víťazná bodka tomu chýbala.

Zelený dres má doma aj Matthews, ktorý vyhral v roku 2017. Niet pochýb, že to bolo aj pre diskvalifikáciu Petra Sagana po kontakte s Markom Cavendsihom.

Odkedy ako stál v Paríži na pódiu ako víťaz bodovacej súťaže, však na Tour de France márne čaká na ďalší úspech. Už tomu bude päť rokov, čo vyhral etapu. 

Od roku 2018 bol v jedenástich etapách v najlepšej päťke, ale ani raz nevyhral. Okrem toho dvakrát skončil druhý v celkovom poradí bodovacej súťaže.

Peter Sagan sa dnes umiestnil na 130. mieste a zrejme vzdal tohtoročný boj o zelený dres, keďže sa ani nezapojil do dnešnej šprintérskej prémie. V úvode etapy mal menší pád, po ktorom menil bicykel.

Pozrite si zostrih 8. etapy na Tour de France 2022.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»VIDEO: Keď diskvalifikovali Sagana, získal dres. Odvtedy na Tour márne čaká