Treba vidieť: Paolo Maldini - žijúca legenda

Paolo Maldini
Paolo Maldini (Autor: TASR/AP)
Sportnet|25. máj 2009 o 20:00

Odohral vyše tisíc zápasov, obliekal iba dresy AC Miláno a talianskej reprezentácie a 31. mája odohrá svoj posledné stretnutie. Paolo Cesare Maldini - futbalová ikona.

Odohral vyše tisíc zápasov, obliekal iba dresy AC Milan a talianskej reprezentácie a 31. mája odohrá svoj posledné stretnutie. Paolo Cesare Maldini - futbalová ikona.

Maldini sa narodil 26. júna 1968 v Miláne, so svojim rodným mestom spojil celú svoju kariéru. Ako desaťročný si obliekol juniorský dres milánskeho AC, o šesť rokov neskôr už nastúpil za áčko.

Na konte má 901 klubových štartov a 126 krát nastúpil za taliansku reprezentáciu. Spolu strelil 40 gólov (33 + 7). Ako dlhoročný kapitán červeno-čiernych si vyslúžil prezývku Il Capitano.

Môže sa pýšiť siedmimi titulmi v talianskej Serii A, jedným triumfom v Talianskom pohári a piatimi talianskymi Superpohármi.

V európskych pohárových súťažiach je rovnako úspešný. Päť primátov v Lige majstrov, rovnaký počet Superpohárov a triumf na majstrovstvách sveta klubov.

Tu je ešte niekoľko "jednohubiek", ktoré si Maldini dovolil na popredných svetových futbalistov. Mohlo by sa zdať, že Talian hral bez rešpektu, no jeho schopnosti mu to čiastočne umožňovali.

Nachádzate sa tu:
Domov