Slováci držia Třinec v hre, v Lige majstrov padlo desať gólov (Sportnet podcast)

Brankár Realu Madrid Andrij Lunin inkasuje gól od  Bernarda Silvu z Manchester City v zápase Ligy majstrov.
Brankár Realu Madrid Andrij Lunin inkasuje gól od Bernarda Silvu z Manchester City v zápase Ligy majstrov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. apr 2024 o 07:15

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 10. apríla, a dnes svoje 45. narodeniny oslavuje bývalý slovenský hokejový brankár Ján Lašák.

Reprezentoval Slovensko na desiatich MS v hokeji, kde získal kompletnú medailovú zbierku. Pamätné sú najmä jeho zákroky z MS v Goteborgu v roku 2002, kde Slovensko získalo prvý a zároveň jediný titul majstra sveta. 

Vitajte pri počúvaní Sportnet noviniek, ranného športového podcastu portálu sportnet.sk, v ktorom zhrnieme to najdôležitejšie čo sa počas uplynulého dňa v športovom svete stalo.

Košice znížili, Slovák dal hetrik

Hokejisti HC Košice vyhrali v treťom semifinálovom stretnutí play off Tipos extraligy nad Spišskou Novou Vsou 6:2. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy znížili stav na 1:2. Štvrtý duel je na programe dnes opäť v Košiciach.

"Oceliari" rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine, keď troma gólmi zlomili odpor súpera. V tretej tretine znížil Dávid Romaňák, ale Tomáš Mikúš dal o 91 sekúnd neskôr štvrtý gól domácich.

Piaty strelil Marek Slovák, ktorý ním zavŕšil svoj hetrik. Všetky zaznamenal v početnej výhode. Spišiaci potom ešte znížili zásluhou Juraja Majdana, ale posledné slovo mal Brett Pollock.

Viac k téme:

Slováci držia Třinec v hre

Hokejisti HC Oceláři Třinec zvíťazili v piatom zápase semifinále play off českej extraligy na ľade Sparty Praha 3:2 a znížili stav série na 2:3. Obhajca titulu si tak vynútil šiesty duel, ktorý bude na programe vo štvrtok na jeho ľade.

V drese hostí zaznamenal gól slovenský útočník Marko Daňo. Jeho spoluhráči a krajania Libor Hudáček, Vladimír Dravecký a Patrik Hrehorčák si pripísali zhodne jednu asistenciu. Víťaz série nastúpi vo finále proti Pardubiciam, ktoré zdolali Litvínov 4:0 na zápasy.

Viac k téme:

Nastúpi Škriniar proti Barcelone?

Futbalisti Realu Madrid remizovali v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov s obhajcom titulu Manchestrom City 3:3. V dueli plnom zvratov zariadil nerozhodný výsledok v 79. minúte domáci Federico Valverde.

V druhom utorňajšom stretnutí hral Arsenal Londýn s Bayernom Mníchov nerozhodne 2:2. Odvety sú na programe v stredu 17. apríla v Manchestri a Mníchove.

Futbalisti FC Barcelona sa do štvrťfinále Ligy majstrov dostali prvýkrát od roku 2020. V prvom súboji tejto fázy nastúpia dnes na pôde Paríža St. Germain.

Francúzsky šampión, do ktorého zostavy sa po zranení vrátil kapitán slovenskej reprezentácie Milan Škriniar, si chce v Parku princov vybudovať náskok pred budúcotýždňovou odvetou. Druhú stredajšiu dvojičku tvoria Atletico Madrid a Borussia Dortmund.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slováci držia Třinec v hre, v Lige majstrov padlo desať gólov (Sportnet podcast)