Máte doma malý hokejový talent? Doprajte mu jedinečný zážitok (PR text)

Podujatie Orange hokejové talenty.
Podujatie Orange hokejové talenty. (Autor: Orange)
Orange|12. máj 2023 o 00:30

Séria podujatí Orange hokejové talenty je späť už túto sobotu v Hamuliakove.

Originálne turnaje s názvom Orange hokejové talenty pokračujú po minuloročnom úspechu v totožnom duchu. Na troch podujatiach sa predstaví 72 detí.

Rozdelené budú do šiestich tímov s desiatimi korčuliarmi a dvoma brankármi. Družstvá ponesú názvy prírodných živlov – Hromy, Búrky, Tornáda, Blesky, Hurikány a Lavíny, pričom odohrajú zhodne štyri duely.

Program turnajov je rozdelený do troch častí. Prvá hodina bude venovaná zdokonaľovaniu individuálnych zručností pod vedením skúsených regionálnych inštruktorov.

Potom príde na rad prvá fáza zápasov a popoludní bude nasledovať druhá fáza zápasov. Jednotlivé duely sa uskutočnia vo formáte troch proti trom alebo štyrom proti štyrom v závislosti od možnosti využitia predeľovacích mantinelov.

„Program hokejového dňa vychádza z uspokojovania potrieb hrať sa, hýbať sa a súťažiť v prostredí, ktoré v plnej miere rešpektuje emócie a túžby 9 až 10-ročných detí, ktoré už nejaký čas pôsobia v hokejovej predpríprave,“ povedal mentor metodického oddelenia SZĽH Ján Filc.

Podujatie Orange hokejové talenty.
Podujatie Orange hokejové talenty. (Autor: Orange)

Vysvetlil tiež, že začlenenie kontrolných cvičení hokejových zručností na začiatok dňa nie je náhodné. Mladí hokejisti si tak budú môcť overiť, ako sú na tom ich korčuliarske a herné schopnosti, pričom sa zároveň pripravia na ďalší program, ktorým je samotná hra.

„Hra na malom priestore je pre deti v tomto veku prirodzeným prostredím pre rozvoj herného myslenia,“ objasnil Filc a dodal, že hráči si práve takto zdokonaľujú techniku korčuľovania a tiež narábania s hokejkou a pukom.

„Teší nás, že ako hlavný partner slovenského hokeja opäť podporujeme a stojíme za hodnotami podujatia, ktoré v sebe nesie moderné prvky prípravy, motivácie a práce s mladými hokejovými talentmi,“ hovorí špecialista eventov a športového sponzoringu spoločnosti Orange Slovensko Marián Vavrovič, ktorý zároveň podotkol, že práve šport učí deti tímovosti, zodpovednosti a nastoľuje hodnoty, ktoré si ďalej nesú aj v bežnom živote.

„O našom nadšení pre hokej svedčia aj projekty, ktoré dlhodobo podporujeme, ako napríklad Deti na hokej či všetky mládežnícke reprezentácie. Veríme, že vďaka našej podpore mladých hokejistov vyrastú ďalšie hokejové talenty, ktoré budú Slovensko s hrdosťou a kvalitne reprezentovať,“ dodáva Vavrovič.

Turnaje sú určené pre deti s dátumom narodenia od 1. septembra 2012 do 31. augusta 2013, registrované v kluboch a v IS SZĽH (s registračným preukazom).

Prihlasovanie malých hráčov a hráčok prebieha online formou prostredníctvom formulára (linky na prihlásenie nájdete na konci článku).

Po naplnení kapacity sa budú môcť deti naďalej prihlasovať, ale poputujú na „čakaciu listinu“. Registrácia na každé podujatie sa začína 14 dní pred jeho štartom.

Prihlasovacie linky na podujatia

Hamuliakovo/Hokejová hala Hamikovo (13. mája) – Hráči/hráčky TU, brankári/brankárky TU

Zvolen/ICE Aréna (20. mája) – Hráči/hráčky TU, brankári/brankárky TU

Košice/Aréna Sršňov (27. mája) – Hráči/hráčky TU, brankári/brankárky TU

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Máte doma malý hokejový talent? Doprajte mu jedinečný zážitok (PR text)