Norris sa zrejme otrávil jedlom, za Williams bude pretekať na tréningu Sargeant

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. nov 2022 o 15:30

Rodákovi z Floridy sa snaží stajňa pomôcť k zisku licencie.

SAO PAULO. Američan Logan Sargeant absolvuje s tímom Williams sobotňajší druhý voľný tréning pred nedeľňajšou Veľkou cenou Brazílie, predposledného podujatia aktuálnej sezóny majstrovstiev sveta monopostov F1.

Dvadsaťjedenročnému rodákovi z Floridy poskytne britská stajňa šancu priblížiť sa k zisku superlicencie, ktorá je nevyhnutná na účasť v "kráľovnej motoršportu". Pilot musí nazbierať aspoň 40 bodov, jeden môže získať aj za odjazdenie 100 km v tréningu.

Sargeant sa zúčastní na druhom voľnom tréningu na okruhu Interlagos pri Sao Paule namiesto Alexandra Albona. Williams ho už oznámil ako nástupcu svojho druhého súčasného jazdca Nicholasa Latifiho pre sezónu 2023, no bez dostatočného zisku licenčných bodov sa pilotom F1 nestane.

V tomto roku súťaží v nižšej F2 a pred záverečným podujatím v Abú Zabí mu patrí tretie miesto v šampionáte jednotlivcov. Ak neskončí horšie ako ôsmy, v nasledujúcom ročníku sa stane prvým Američanom v F1 od roku 2015.

"Logan získa neoceniteľné skúsenosti a dať mu ďalšiu šancu je dobrá investícia do budúcnosti. Sme si istí, že opäť odvedie excelentnú prácu," uviedol hlavný pretekový inžinier Williamsu Dave Robson o Sargeantovi, ktorý už absolvoval voľné tréningy pred VC USA aj VC Mexika.

"Nemôžem sa dočkať ďalšej spolupráce s tímom a nadväzovania na moje skúsenosti z predošlých podujatí. Je to skvelý pocit jazdiť na takej ikonickej trati ako Interlagos. Som veľmi vďačný za ďalšiu príležitosť sedieť v monoposte F1," dodal Američan.

Iné starosti má britský pilot McLarenu Lando Norris, ktorý vo štvrtok zostal v hoteli pre podozrenie na otravu jedlom a neabsolvoval tradičné mediálne povinnosti. Tím neposkytol viac informácií o jeho zdravotnom stave, ale uviedol, že by sa mal zotaviť do začiatku piatkového prvého voľného tréningu.

Norris v stredu navštívil zápas brazílskej najvyššej futbalovej súťaže v Sao Paule medzi SE Palmeiras a América MG (2:1) ako čestný hosť vedenia domáceho klubu. V jazdeckom šampionáte mu patrí 7. priečka so ziskom 76 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov