Potrápiť Red Bull? Povedal by som, že áno. Norrisovi okruh v Suzuke svedčí

Lando Norris.
Lando Norris. (Autor: REUTERS)
REUTERS|6. apr 2024 o 13:30

V sobotňajšej kvalifikácii skončil na treťom mieste.

SUZUKA. Pretekár formuly 1 Lando Norris z McLarenu povedal, že bude mať najlepšiu šancu poraziť Maxa Verstappena a Sergia Pereza z Red Bullu. Postaví sa hneď za túto dvojicu na nedeľňajšiu Veľkú cenu Japonska.

Norris, ktorý v sobotňajšej kvalifikácii skončil tretí, necelé tri desatiny sekundy za lídrom Verstappenom, prezradil, či dokáže potrápiť tím, ktorý v posledných sezónach dominoval Formule 1.

"Povedal by som, že áno," povedal novinárom po sobotňajšej kvalifikácii. "Je to také zložité, Sergio (Perez) odvádza dobrú prácu. Takže je tu jedno oveľa ťažšie auto, s ktorým treba tak trochu držať krok," dodal.

Norris v minulej sezóne na japonskom okruhu Suzuka skončil s odstupom druhý za Verstappenom, tretí bol jeho tímový kolega Oscar Piastri.

"Minulý rok, keď sme boli od nich ďalej, sme ukázali, že sa dokážeme držať v kontakte a nie byť na míle vzadu. Takže to bude náš cieľ aj zajtra," povedal.

Servismani okolo vozidla Landa Norrisa z McLarenu.
Servismani okolo vozidla Landa Norrisa z McLarenu. (Autor: REUTERS)

Brit však dodal, že sa bude musieť sústrediť aj na to, aby sa udržal v skupine prenasledovateľov, v ktorej je Carlos Sainz z Ferrari, ktorý vyhral posledné preteky v Melbourne, a dvojnásobný majster sveta Fernando Alonso z Aston Martinu.

Kvalifikovali sa ako štvrtý a piaty, pred Piastrim na šiestom mieste.

"Súťažíme s chlapcami za nami a zároveň urobím všetko pre to, aby som sa posunul dopredu," povedal Norris.

Šéf tímu McLaren Andrea Stella povedal, že z hľadiska časov na kolo tím výrazne znížil odstup od Red Bullu.

"Z tejto kvalifikácie si určite odnášame niekoľko pozitívnych prvkov. Vieme, že Japonsko vyhovuje charakteristikám nášho auta," povedal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Potrápiť Red Bull? Povedal by som, že áno. Norrisovi okruh v Suzuke svedčí