Švédsko na MS v hokeji 2024
Švédsko
MS v hokeji 2024
21.05.2024, Skupina B
6 - 1
1:0, 3:0, 2:1
Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko

Kudrnovi zašívali ranu na hlave, Pospíšil mal kŕče. Tréneri rozhodli, či nastúpia proti Švédsku

Martin Pospíšil (Slovensko)  a Martins Lavins (Lotyšsko) počas zápasu B-skupiny Slovensko - Lotyšsko.
Martin Pospíšil (Slovensko) a Martins Lavins (Lotyšsko) počas zápasu B-skupiny Slovensko - Lotyšsko. (Autor: TASR)
TASR|20. máj 2024 o 17:54

Slováci absolvovali v pondelok dobrovoľný tréning, na ktorom boli štyria hráči.

OSTRAVA. Slovenskí hokejoví útočníci Andrej Kudrna a Martin Pospíšil budú trénerom k dispozícii v utorňajšom zápase skupiny B proti Švédsku na MS v Ostrave.

Obaja mali v nedeľňajšom súboji s Lotyšskom (2:3 pp) zdravotné problémy, Kudrnovi museli po zásahu pukom do hlavy zošívať ranu, no následné CT vyšetrenie neodhalilo vážnejší problém.

"Nepreukázalo vážnejšie poranenia, takže by mal byť v poriadku. Nemal neurologické príznaky a ani príznaky otrasu mozgu," uviedol lekár slovenského tímu Pavol Lauko.

V poriadku je aj Pospíšil, ktorý mal v zápase kŕče vyplývajúce aj z vysokej teploty v hale. Na ňu sa sťažovali viacerí hráči a zareagoval na ňu aj lekár tímu.

"Hráči absolvovali regeneráciu a počas pondelka boli v starostlivosti fyzioterapeutov. Nasadili sme im rehydratačnú liečbu, pretože podmienky v hale sú ťažké.

Pitný režim je v takýchto podmienkach mimoriadne dôležitý, pretože hráč môže stratiť počas zápasu aj 4-5 kg," poznamenal Lauko.

Slováci absolvovali v pondelok dobrovoľný tréning, na ktorom boli brankári Stanislav Škorvánek a Matej Tomek.

Doplnili ich útočníci Viliam Čacho a Martin Faško-Rudáš, ktorí nezasiahli do duelu s Lotyšskom. V ňom si slovenský tím nepoistil štvrťfinále a tak sa o jeho konečnom umiestnení v základnej B-skupine rozhodne v utorok.

V ceste za čo najlepším postavením v tabuľke im budú stáť Švédi. "Hrať proti takémuto tímu je pre hráčov odmena za to, čo doteraz odviedli.

Švédi sa zatiaľ ukazujú ako najkompaktnejší tím. V bránke, obrane aj v útoku majú veľkú silu. My musíme hrať čo najviac s pukom, a nenechať iniciatívu Švédom, ktorí sú kombinačne veľmi dobrí," konštatoval asistent trénera Ján Pardavý.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Kudrnovi zašívali ranu na hlave, Pospíšil mal kŕče. Tréneri rozhodli, či nastúpia proti Švédsku