Mbappe nepripúšťa koniec Paríža. Sme si istí, že to otočíme, hovorí

Kylian Mbappe v zápase semifinále Ligy majstrov Borussia Dortmnd  - Paríž St. Germain
Fotogaléria (14)
Kylian Mbappe v zápase semifinále Ligy majstrov Borussia Dortmnd - Paríž St. Germain (Autor: TASR/AP)
TASR|7. máj 2024 o 00:00

Dortmund dokázal zvíťaziť vonku iba raz z uplynulých 11 zápasov vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Futbalistov Paríža Saint-Germain čaká v utorok neľahká úloha proti Borussii Dortmund. Úradujúci francúzsky šampión bude chcieť v odvetnom súboji semifinále Ligy majstrov zmazať gólové manko z úvodného duelu v Nemecku.

Útočník Kylian Mbappe verí, že Parížania dokážu v Parku princov uspieť a prebojovať sa do finále vo Wembley.

Liga majstrov - odveta semifinále

Utorok, 7. mája o 21.00 h:

Paríž St. Germain - Borussia Dortmund

/prvý zápas: 0:1, rozhodcovia: Orsato - Carbone, Giallatini (všetci Tal.)

Jediný gól v prvom stretnutí strelil v 36. minúte útočník Niclas Füllkrug. Pre oba tímy to bude v tomto ročníku už štvrtá konfrontácia, keďže sa stretli už v základnej skupine.

Paríž zvíťazil v úvodnom domácom zápase 2:0 a v záverečnom kole uhral na ihrisku súpera remízu 1:1, ktorá ho posunula do vyraďovačky.

Dortmund v minulom týždni spravil dôležitý prvý krok k postupu do finále vo Wembley, no pred odvetou nemeckého zástupcu znepokojuje nepriaznivá bilancia v dueloch vyraďovacej fázy na ihriskách súperov.

Fotogaléria zo zápasu Borussia Dortmund - Paríž St. Germain (Liga majstrov - semifinále)

Dortmund dokázal zvíťaziť vonku iba raz z uplynulých 11 zápasov. "Samozrejme, že chceme ísť do Wembley. Čaká nás však ťažký zápas v Paríži. Ak sa chceme prebojovať do finále, musíme byť schopní v Parku princov obstáť," citovala agentúra AFP skúseného obrancu Matsa Hummelsa.

Tridsaťpäťročný stopér Borussie získal v úvodnom dueli ocenenie hráč zápasu, keďže dokázal ubrániť ofenzívnu silu Parížanov.

PSG v Dortmunde dvakrát mierili do žrde, pričom v tejto sezóne trafili brvno už desaťkrát, čo je najviac spomedzi všetkých účastníkov prebiehajúceho ročníka LM.

Za uplynulých 20 rokov nastrelili hornú žrď viackrát iba hráči FC Barcelona (11-krát v sezóne 2011/12).

"Sme si istí, že to otočíme a kvalifikujeme sa do finále. Je na nás vyvíjaný veľký tlak, čo je normálne, pretože v hre je miesto vo finále Ligy majstrov. O to viac, keď viete o minulosti tohto klubu v súťaži," uviedol útočník Kylian Mbappe.

Paríž mal pred dôležitou odvetou v lige voľno. Dortmund odohral duel proti Augsburgu, no v základnej zostave nenastúpil žiadny hráč, ktorý bol v otváracej jedenástke proti PSG.

"Žlto-čierni" napriek tomu dokázali zdolať bavorský tím presvedčivo 5:1.

"Veľa hráčov sme rotovali. Bolo pre nás dôležité odohrať dobrý domáci zápas. Keď máte pred sebou dva náročné zápasy v priebehu šiestich dní, je dôležité, aby ste boli na ihrisku fyzicky svieži. Všetci hráči ukázali, akí dôležití pre nás môžu byť," povedal Edin Terzič, tréner Dortmundu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mbappe nepripúšťa koniec Paríža. Sme si istí, že to otočíme, hovorí