Inter postupuje do tretej ligy, kde bude hrať, nevie. Z Bratislavy zmizlo 45 ihrísk, tvrdí Barmoš

Radosť futbalistov Interu Bratislava.
Radosť futbalistov Interu Bratislava. (Autor: Inter Bratislava - facebook)
Ivan Mriška|22. máj 2024 o 14:45

V Stupave hrať slávny slovenský klub nemôže.

BRATISLAVA. Sú totálne suverénni. Futbalisti Interu Bratislava vyhrali IV. ligu Bratislavského futbalového zväzu štyri kolá pred koncom súťaže.

Postup do tretej ligy pečatili triumfom 4:0 nad Rohožníkom. Po konečnom hvizde vypukli na ihrisku v Stupave, kde má Inter dočasný azyl, veľké oslavy.

„Naplnili sme cieľ, ktorý sme si stanovili. Pred sezónou sme výrazne obmenili káder, čo sa ukázalo ako kľúčové,“ pre Sportnet uviedol prezident FK Inter Bratislava Jozef Barmoš.

Pomohli skúsení hráči

Hlavným pilierom úspechu Interu boli skúsení hráči. Muži s ligovými skúsenosťami ako Tomáš Majtán, Juraj Piroška, Patrik Špak, Lukáš Čemba a ďalší.

„Teší ma, že sa nám podarilo zapracovať aj mladých odchovancov Interu.

Viacerí dorastenci sa ukazujú veľmi dobre, teraz bude záležať na ich trpezlivosti a cieľavedomosti. Verím, že niektorých čaká sľubná futbalová budúcnosť,“ dodal s tým, že cieľom klubu je výchova profesionálnych futbalistov.

„Mrzí ma, keď mladí chlapci odchádzajú do Rakúska, kde robia nosičov vody. Namiesto toho, aby sa u nás vyhrali. Chápem, že ide o peniaze, ale musia vedieť, že do Rakúska chcú hotových, rozdielových hráčov…,“ uviedol Barmoš.

Kde budú hrať?

V sezóne 2022/23 pôsobil Inter takisto v tretej lige. Skončil tretí od konca (pozn. nerátame Kalnú nad Hronom, ktorá sa odhlásila) a zo súťaže sa musel porúčať. V najkratšom možnom čase však bude opäť hrať tretiu najvyššiu súťaž.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Inter postupuje do tretej ligy, kde bude hrať, nevie. Z Bratislavy zmizlo 45 ihrísk, tvrdí Barmoš