Artmedia od novej sezóny už aj s Borbélyom

SITA|25. máj 2007 o 15:40

BRATISLAVA 25. mája (SITA) - Futbalisti Artmedie Bratislava neuspeli v aktuálnej sezóne v boji o majstrovský titul v Corgoň lige v konfrontácii s MŠK Žilina a definitívne obsadia v slovenskej najvyššej ...

BRATISLAVA 25. mája (SITA) - Futbalisti Artmedie Bratislava neuspeli v aktuálnej sezóne v boji o majstrovský titul v Corgoň lige v konfrontácii s MŠK Žilina a definitívne obsadia v slovenskej najvyššej súťaži druhú priečku bez ohľadu na výsledky v zostávajúcich dvoch ligových kolách. "Vo zvyšných dvoch zápasoch budeme hrať ešte o body a predovšetkým o meno Artmedie, s ktorým určite nemienime hazardovať. Zároveň sme sa však dohodli, že proti Sencu aj Banskej Bystrici dostanú príležitosti niektorí mladí hráči, prípadne takí, ktorí počas sezóny príliš často nenastupovali," povedal pre agentúru SITA na margo cieľov zverencov trénera Štefana Horného manažér Artmedie Petr Kašpar.

Ako je zvykom počas letnej prestávky, aj tentoraz čakajú hráčsku kabínu Artmedie nejaké zmeny. "Niektorým hráčom končia kontrakty, uvidíme, či s nimi budeme počítať aj do budúcnosti, určite sa budeme obzerať aj po nejakých posilách," skonštatoval Petr Kašpar.

Staronovou tvárou v "bielo-čiernom" drese tímu spoza bratislavského Starého mosta bude od budúcej sezóny stredopoliar Balázs Borbély. Dvadsaťsedemročný rodák z Dunajskej Stredy bol kapitánom Artmedie pri jej úspešnom ťažení v Lige majstrov na jeseň 2005, v januári 2006 potom putoval na polročné hosťovanie do nemeckého 1. FC Kaiserslautern. "Čerti z Betzenbergu" si následne v lete uplatnili opciu a 9-násobný reprezentant SR ostal v Kaiserslauterne na hosťovaní v ďalšej sezóne. Bývalého hráča Dunajskej Stredy, Artmedie Bratislava a teraz už aj 1. FCK sprevádzali počas jeho angažmánu v Nemecku viaceré zranenie, pre ktoré sa mu nepodarilo prebojovať pevnejšie do základu "diablov". "Balázs Borbély má u nás ešte rok platnú zmluvu. V jeho prípade je už takmer isté, že bude v budúcej sezóne hrať v drese Artmedie. Musela by prísť veľmi atraktívna ponuka, aby napokon išiel niekam inam, to však v súčasnosti nepredpokladám. Momentálne sa potrebuje dať predovšetkým zdravotne do poriadku. Je to vodcovský typ, ktorý nám môže pomôcť nielen na trávniku, ale aj v hráčskej kabíne," povedal P. Kašpar na adresu Balázsa Borbélya.

V predchádzajúcich dňoch a týždňoch sa čoraz častejšie hovorilo aj o príchode nového trénera na lavičku Artmedie. Súčasný kormidelník Štefan Horný síce so zraneniami zdecimovaným kádrom robil, čo mohol, no ani titul ani Slovenský pohár napokon nezískal. Pravdepodobnú posezónnu výmenu kormidelníka potvrdil aj Petr Kašpar: "Momentálne máme rozpracovaných viacero alternatív, v ktorých figurujú aj tréneri zo zahraničia. Možné však je aj to, že ak nenájdeme adekvátnu náhradu, tak Štefan Horný ostane na lavičke Artmedie. Počas jarnej časti urobil s týmto mužstvom kus dobrej práci, prakticky mu niet čo vyčítať."


Nachádzate sa tu:
Domov