Zrubáková: Na svetovú jednotku treba pritlačiť

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|26. máj 2011 o 19:12

Daniela Hantuchová hrá v piatkovom 3. kole turnaja Roland Garros s Wozniackou.

PARÍŽ, BRATISLAVA. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová vo svojej kariére ešte nezdolala na kurte aktuálnu svetovú jednotku. Na jeseň 2006 prešla vo štvrťfinále turnaja v Zürichu cez Francúzku Mauresmovú, ktorá jej však skrečovala zápas. Ďalšiu príležitosť získať skalp najvyššie postavenej hráčky renkingu WTA bude mať v piatok v 3. kole Roland Garros. Stretnutie s Dánkou Caroline Wozniackou má začiatok okolo 15.00 h.

Hantuchová (29. vo WTA) hrá na antuke v dobrej forme. V Paríži si bez straty setu poradila s Číňankou Šuaj Čang aj s Taliankou Erraniovou.

„Caroline všetko vybehá a málo pokazí. Nemožno sa s ňou púšťať do dlhých výmien,“ povedala o hre jednotky Radka Zrubáková, bývalá 22. hráčka WTA. „Treba na ňu pritlačiť, dostať ju pod tlak. Tak, ako to urobila v stredajšom stretnutí v druhom sete Kanaďanka Wozniaková. Mala tri setbaly a Dánka nakoniec zvíťazila so šťastím.“

Hantuchová v troch doterajších zápasoch s Wozniackou nezískala ani set, ale naposledy na turnaji v Miami jej v druhom sete podľahla až v tajbrejku 7:9.

„Rada by som v Paríži nadviazala na výkon z Miami, som pripravená na ťažký súboj,“ vravela 28-ročná Slovenka. „Proti jednotke nemám čo stratiť, ona je favoritkou.“

Wozniacka útočí na svoj prvý grandslamový titul a po nečakanom zakopnutí druhej nasadenej Kim Clijstersovej z Belgicka už má istotu, že aj po Roland Garros zostane na čele svetového rebríčka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zrubáková: Na svetovú jednotku treba pritlačiť