Začína sa Australian Open: Djokovič obhajuje Vajdu

Novak Djokovič ako zverenenc trénera Borisa Beckera.
Novak Djokovič ako zverenenc trénera Borisa Beckera. (Autor: SITA / AP)
Sportnet|12. jan 2014 o 15:50

V Austrálii predpovedajú najhorúcejší štart tenisového Open. Najbližšie dva týždne v Melbourne budú patriť tenisu.

MELBOURNE. Pondelok 34, utorok 41, streda 39, štvrtok 41, piatok 40. Toto je predpoveď počasia na najhorúcejší štart Australian Open v tenise.

Vláda Victorie vydala varovanie pre obyvateľstvo a vyhlásila najvyššie požiarne nebezpečenstvo. V pondelok nadránom sa začalo prvé kolo dvojhry 102. majstrovstiev Austrálie so siedmimi Slovákmi.

Postúpil aj Martin Kližan, hoci prehral vo finále kvalifikácie s Thiemom, ale usmialo sa naňho šťastie pri žrebe prvých štyroch zdolaných pod čiarou.

Nastúpi v utorok proti Johnovi Isnerovi, čerstvému víťazovi turnaja v Aucklande.

V pondelok Hantuchová a Lacko

Z našich v pondelok nastúpila Daniela Hantuchová s Britkou Watsonovou, skvele rozohranou víťazkou kvalifikácie. Hantuchová otvára pätnásty Australian Open po neúspechoch v Brisbane a Sydney, kde zhodne prehrala v prvom kole. Rada by zabudla na lanské vyradenie v prvý deň turnaja s Taiwančankou Čanovou.

Okrem toho uvidíme aj Lukáša Lacka (9.00 SEČ v Aréne Roda Lavera) proti obhajcovi titulu Novakovi Djokovičovi.

Jane Čepelovej vymenili nasadenú súperku. Po odhlásení Jamie Hamptonovej pre zranenie bude hrať proti Srbke Bojane Jovanovskej (33.), ktorú vlani v Niši zdolala v Pohári federácie.

Avšak Čepelová, rovnako ako ďalšie tri naše tenistky, má hrať až zajtra, pravda, ak to teploty dovolia, lebo podľa pravidiel, pri horúčave viac ako 35 stupňov sa všade dohrajú aktuálne sety, v Aréne Roda Lavera a Hisense sa zavrú strechy a na ostatných dvorcoch sa zastaví súťaž.

Hrá sa o 33 miliónov austrálskych dolárov, víťazi dvojhier dostanú po 2,65 milióna, finalisti polovicu a už za prehru v prvom kole sa vypláca po 30 000.

Na poslednú chvíľu dostal voľnú kartu do súťaže aj domáci daviscupový kapitán Pat Rafter, ktorý pred desiatimi rokmi zakončil kariéru a nehral na úrovni ATP ani zápas.

Dohodol sa na štvorhru s Lleytonom Hewittom. Kým jeho bývalí súperi Becker, Lendl, Edberg, Chang, Bruguera či Ivaniševič sú v Melbourne ako tréneri, Rafter sa vráti na kurt s raketou.

djokovic_tasr_600.jpg

Novak Djokovič bude na kurtoch v Melbourne opäť patriť k favoritom Australian Open.

FOTO: TASR / AP

Djokovič bránil Vajdu

Novak Djokovič musel včera spresňovať a vyjasňovať niektorým novinárom pozície trénerov Borisa Beckera a Mariána Vajdu v jeho tíme.

„S Mariánom som vyhral všetky tituly v živote. Stál pri mne osem rokov, bol výborným hráčom a pohybuje sa vo svetovom tenise 35 rokov. Rozoberali sme iba to, ako by mohol byť častejšie so svojou rodinou, ktorej chýbal,“ vysvetľoval Djokovič.

„Radili sme sa, kto prichádza do úvahy v podobnej situácii ako ja, s podobným zmýšľaním a zhodli sme sa na Beckerovi. Marián to odobril a stále je súčasťou môjho tímu. Pocestuje na mnohé turnaje, bude všade v prípravných táboroch. S Borisom spolu dobre vychádzajú. Čiže zatiaľ vidím veľa pozitív, ale nemôžem predvídať výsledky, v športe nie je nič zaručené.“

Medzi ženami obhajuje titul Bieloruska Viktoria Azarenková. Američanka Serena Williamsová vyhlásila, že je v takej skvelej forme, že by nezniesla nastúpiť proti sebe a nikomu to neodporúča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Začína sa Australian Open: Djokovič obhajuje Vajdu