Slovenky v Zlatej Európskej lige s druhou výhrou, uspeli na palubovke Rakúska

Slovenské volejbalistky.
Slovenské volejbalistky. (Autor: Facebook Slovenská volejbalová federácia)
TASR|24. máj 2024 o 18:06

Slovenské volejbalistky otočili vývoj zápasu.

Zlatá Európska liga

Slovensko - Rakúsko 3:1 (-22, 15, 19, 23)

Rozhodovali: Kovačevič (Č. Hor.) a Činátl (ČR)

Diváci: 330

SR: Kohútová 2, Šepeľová 24, Körmendyová 5, Šunderlíková 20, K. Fričová 5, Tereza Hrušecká 12, liberka Magdinová (Herdová 0, Palgutová 7, Sedláčková 0)

Rakúsko: Holzingerová 3, Schaberlová 9, Nesimovičová 7, Galičová 20, Chrtianska 11, Mehičová 11, liberky Huberová a Oberhauserová (Katzová 0, Trunnerová 1, Hintereggerová 0, Gärtnerová 0)

SCHWECHAT. Slovenské volejbalistky vyhrali na druhom turnaji Zlatej Európskej ligy vo Schwechate nad domácimi Rakúšankami 3:1.

Zverenky Michala Mašeka síce prehrali prvý set 22:25, ale v ďalších troch mali navrch a pripísali si tak druhé víťazstvo v ZEL.

V ďaľšom zápase vyzvú v sobotu o 18:00 reprezentantky Ukrajiny.

Slovenky vstúpili do Zlatej Európskej ligy minulý týždeň, na turnaji v chorvátskom Osijeku zdolali Azerbajdžan 3:1 a prehrali s domácou reprezentáciou 0:3.

Hlasy po zápase

Michal Mašek, tréner Slovenska: "V prvom sete sme nedokázali dostať súpera pod tlak. Síce sme v ňom vyhrávali 4:0, ale potom sme sa dostávali do útlmu, a preto sme ho prehrali. Spresnili sme svoju hru, začali sme hrať pokojnejšie a niektoré taktické veci aj s hlavou. Výkon nebol optimálny, musíme si to zhodnotiť a prejsť, aby sme v sobotu proti oveľa lepšiemu súperovi boli pripravení."

Karin Palgutová, kapitánka Slovenska: "Vedeli sme, že Rakúšanky sú pod nami a tento zápas vyhrať musíme. Začali sme s veľmi profesorským a opatrným prvým setom. Preto sme ho v podstate aj prehrali a akonáhle sme začali trošku agresívnejšie servovať, aj útočiť, tak už sme mali v podstate zápas pod kontrolou. Zo záveru štvrtého setu sme urobili drámu pre diváka."

Zuzana Šepeľová, smečiarka Slovenska: "V prvom sete sme si neubránili jednoduché lopty, ktoré sme si mali postrážiť a to bol ten rozdiel. Nezačali sme v ňom skrátka dobre. Od druhého setu sme začali brániť, začali sme plniť pokyny trénera a potom to už išlo. Nebol to určite náš najlepší výkon, ale dôležité je to, že sme vyhrali, takže sme spokojní."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky v Zlatej Európskej lige s druhou výhrou, uspeli na palubovke Rakúska