Vedenie Premier League nechce blamáž. Terry a Ferdinand si ruky podávať nemusia

Terry dostal v semifinálovej odvete Ligy majstrov červenú kartu. Zozadu zaútočil na súpera.
Terry dostal v semifinálovej odvete Ligy majstrov červenú kartu. Zozadu zaútočil na súpera. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. apr 2012 o 09:46

Vedenie Premier League rozhoduje aj o podávaní rúk. Futbalisti si nemusia podať ruky po tom, čo Terry rasistickými útokmi urážal Ferdinanda.

LONDÝN. Vedenie najvyššej anglickej futbalovej súťaže ustúpilo od svojho pôvodného stanoviska a rozhodlo, že v nedeľu si aktéri zápasu FC Chelsea a Queens Park Rangers nebudú pred jeho začiatkom podávať ruky.

Sľubuje si od toho schladenie vášní medzi kapitánom domáceho tímu Johnom Terrym a obrancom hostí Antonom Ferdinandom, ktorí sú na nože od októbra minulého roku.

Vtedy mal Terry rasovo urážať Ferdinanda, čím sa spustila aféra, ktorá bude mať 9. júla dohru na súde.

Podľa britských médií reálne hrozilo, že v nedeľu sa na Stamford Bridge odohrá variácia trápneho výstupu dvojice Patrice Evra, Luis Suárez z februárového zápasu medzi Manchestrom United a FC Liverpool.

Francúza Evru vtedy poriadne nahnevalo, keď sa nedočkal podania ruky od Uruguajčana Suáreza, ktorý si predtým odpykal trest za rasistické poznámky na adresu súpera.

Brat reprezentačného stopéra Ria Ferdinanda Anton mal vraj v úmysle odmietnuť podať Terrymu ruku.

K podobnej blamáži sa schyľovalo už v januárovom dueli FA Cupu, vtedy Anglická futbalová asociácia diplomaticky podávanie rúk jednoducho vyškrtla z programu.

Premier League k podobnému kroku nechcela pristúpiť, ale napokon spravila výnimku.

"Na postoji Premier League sa nič nezmenilo, predzápasový zvyk s podaním rúk zostáva. Za normálnych okolností. Ale po konzultácii s oboma klubmi a vzhľadom na špecifický právny kontext vzťahu Johna Terryho a Antona Ferdinanda sme prijali rozhodnutie zrušiť pozdrav tímov pred nedeľňajším stretnutím," oznámilo vedenie Premier League.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Vedenie Premier League nechce blamáž. Terry a Ferdinand si ruky podávať nemusia