V semifinále Roland Garros si so Šarapovovou zahrá Na Li

Na Li.
Na Li. (Autor: TASR)
TASR|1. jún 2011 o 15:50

Číňanka Na Li a Ruska Maria Šarapovová sa vo štvrtok stretnú v druhom semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

PARÍŽ. Na Li si vo štvrťfinále ako nasadená šestka poradila so štvorkou "pavúka" Bieloruskou Victoriou Azarenkovou 7:5, 6:2. Šarapovová v pozícii nasadenej sedmičky deklasovala Nemku Andreu Petkovičovú 6:0 a 6:3.

Na Li bude vo francúzskej metropole bojovať o postup do druhého grandslamového finále v kariére. V januári hrala o titul na Australian Open v Melbourne, v rozhodujúcom súboji však prehrala s Belgičankou Kim Clijstersovou.

Pre Šarapovovú to je druhá účasť medzi elitným kvartetom na antukovom vrchole sezóny, prvýkrát bola v v Paríži semifinále v roku 2007.

"Je to pre mňa skutočne vzrušujúci pocit hrať tu opäť semifinále. Stálo ma to obrovské úsilie dostať sa tak ďaleko na grandslamovom turnaji. Mám z toho nesmiernu radosť, som šťastná. Teraz mám šancu dostať sa ešte ďalej," povedala Ruska, ktorá výrazne zlepšila svoju hru na najpomalšom povrchu. "Niet pochýb, že na antuke som sa zlepšila. Musím povedať, že ako plynú roky, tak sa na tomto povrchu cítim lepšie."

Víťazka Wimbledonu 2004, US Open 2006 a Australian Open 2008 Šarapovová rýchlo prevzala kontrolu nad zápasom s Petkovicovou. Nemka sa uvoľnila až pri skóre 0:6, 0:2. Vyrovnala na 2:2 a neskôr rebrejkom aj na 3:3, lenže v siedmom geme znova prišla o servis, na returne v ôsmej hre neťažila zo sľubného náskoku 30:0 a Ruska napokon už ani nemusela podávať na postup.

Šarapovová síce vedie v bilancii zo vzájomných duelov nad Na Li 5:2, ale ťahala za kratší koniec v oboch najčerstvejších - zhodne na tráve v britskom Birminghame vo dvoch setoch. Paradoxom je skutočnosť, že Ruska aj Číňanka nemajú povesť hráčok najefektívnejších práve na antuke.

Dvojhra žien - štvrťfinále:

Na Li (Čína-6) - Viktoria Azarenková (Biel.-4) 7:5, 6:2 za 89 minút

Maria Šarapovová (Rus.-7) - Andrea Petkovicová (Nem.-15) 6:0, 6:3 za 91 minút

Miešaná štvorhra - semifinále:

Katarina Srebotniková, Nenad Zimonjič (Slovin./Srb.-1) - Naďa Petrovová, Jamie Murray (Rus./V. Brit.) 7:6 (4), 7:6 (5)

Casey Dellacquová, Scott Lipsky (Aus./USA) - Jarmila Gajdošová, Thomaz Bellucci (Aus./Braz.) 7:6 (5), 2:6, 14:12 (zápasový tajbrejk) - Gajdošová a Bellucci nevyužili jeden mečbal

Štvorhra mužov - štvrťfinále:

Bob Bryan, Mike Bryan (1-USA) - Rohan Bopanna, Aisam Qureshi (5-Ind./Pakistan) 6:7 (2), 6:3, 7:6 (3)

Zloženie dvojíc v semifinále žien:

Marion Bartoliová (Fr.-11) - Francesca Schiavoneová (Tal.-5) / bilancia: 1:4

Na Li (Čína-6) - Maria Šarapovová (Rus.-7) / bilancia: 2:5

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V semifinále Roland Garros si so Šarapovovou zahrá Na Li