Titul z Brisbane berie Söderling

SITA|9. jan 2011 o 09:23

Víťazstvom nad Andym Roddickom si Robin Söderling nezabezpečil len siedmy singlový titul kariéry, ale aj posun na štvrté miesto svetového rebríčka.

BRISBANE. Víťazom dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Brisbane International v austrálskom Brisbane (dotácia 422 300 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) sa stal Švéd Robin Söderling.

Turnajová jednotka zdolala vo finále druhého najvyššie nasadeného Andyho Roddicka 6:3, 7:5. Dvadsaťšesťročný Söderling si vybojoval svoj siedmy singlový titul kariéry a prvý na austrálskej pôde.

Švéd si v Pat Rafter Arena pomáhal predovšetkým výborným servisom a returnami. Počas celého turnaja nestratil ani jeden set.

"Má za sebou vynikajúci týždeň. Dnes hral a podával veľmi dobre," vyhlásil po prehre Roddick. "Vždy, keď som sa dostával do hry, prišiel s jedným z tých skvelých podaní. Zvyčajne som na tejto strane ja, ale dnes som bol na opačnej strane," dodal Američan.

V rebríčku ATP ho to posunulo z piateho na štvrté miesto, čím vyrovnal svoje kariérne maximum. O dva roky staršiemu Roddickovi sa nepodarilo obhájiť celkové prvenstvo spred roka.

V štvorhre triumfoval tretí najvyššie nasadený česko-austrálsky pár Lukáš Dlouhý, Paul Hanley, ktorým turnajové štvorky Švéd Robert Lindstedt a Rumun Horia Tecau zápas po prvom prehratom sete 4:6 vzdali.

Dvojhra - finále:

Robin Söderling (Švéd.-1) - Andy Roddick (USA-2) 6:3, 7:5

Štvorhra - finále:

Lukáš Dlouhý, Paul Hanley (ČR/Austr.-3) - Robert Lindstedt, Horia Tecau (Švéd./Rum.-4) 6:4, skreč

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Titul z Brisbane berie Söderling