Je na seba prísna, chce iba vyhrávať. Slovenky nastúpia s 15-ročným talentom

Renáta Jamrichová.

Je na seba prísna, chce iba vyhrávať. Slovenky nastúpia s 15-ročným talentom

Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
Renáta Jamrichová.
Renáta Jamrichová. (Autor: TASR)
Jana Sedláková|7. nov 2022 o 17:10

Slovenské tenistky čaká finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej.

BRATISLAVA, GLASGOW. Ešte len pred niekoľkými mesiacmi začala študovať na strednej škole a už dostala pozvánku do ženskej reprezentácie.

Tenistka Renáta Jamrichová má iba pätnásť rokov a kapitán Matej Lipták ju nominoval do slovenského tímu na záverečný prestížny turnaj Pohára Billie Jean Kingovej.

Ani ona sama nečakala, že už v takomto mladom veku sa dostane do nominácie. "Veľmi ma to prekvapilo, že ma sem pozvali, že tu môžem byť s tímom a trénovať. Veľmi si to užívam," hovorila na tlačovej konferencii pred začiatkom podujatia.

"Renáta dosahuje výbornú výkonnosť a účasť na finálovom turnaji bude pre ňu cenná skúsenosť. Potrebovali sme do tímu ľaváčku, takže sme trafili dve muchy jednou ranou," hovoril kapitán Lipták, keď oznamoval jej nomináciu.

Môže predbehnúť Cibulkovú

Bude zrejme prekvapením, ak si reálne zahrá v niektorom zo zápasov v Glasgowe. V tíme je so skúsenými spoluhráčkami Viktóriou Kužmovou, Annou Karolínou Schmiedlovou, Rebeccou Šramkovou a Terezou Mihalíkovou. Jamrichová zatiaľ v celej kariére odohrala iba jediný ženský turnaj.

VIDEO: Rozhovor s trénerom Jánom Matúšom a Renátou Jamrichovou

Bolo to začiatkom októbra na ITF podujatí v Trnave, kde sa prebojovala pri svojej premiére medzi ženami do štvrťfinále. V ňom podľahla súperke z prvej svetovej stovky Číňanke Sin-jü Wang.

Pri formáte, keď tímy v rámci stretnutia hrajú proti sebe iba dve dvojhry a jednu štvorhru a každý výsledok (aj pokiaľ by po dvojhrách bol stav 2:0) sa počítajú do tabuľky, by zrejme bol na mladú tenistku obrovský tlak, ak by nastúpila.

Ak by však napokon niektorý zo zápasov skutočne hrala, stala by sa historicky najmladšou slovenskou tenistkou, ktorá nastúpila v ženskej reprezentácii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Je na seba prísna, chce iba vyhrávať. Slovenky nastúpia s 15-ročným talentom