Poliak Majchrzak si titul z Bratislavy veľmi cení, výrazne sa posunul v rebríčku

Poľský tenista Kamil Majchrzak oslavuje víťazstvo
Poľský tenista Kamil Majchrzak oslavuje víťazstvo (Autor: TASR)
SITA|17. jún 2024 o 11:31

Získal prémiu viac ako 16-tisíc eur.

BRATISLAVA. Poľský tenista Kamil Majchrzak sa stal v nedeľu víťazom dvojhry na antukovom challengerovom turnaji Bratislava Open. Vo finále si poradil v pozícii kvalifikanta s Henriquem Rochom z Portugalska 6:0, 2:6, 6:3.

Na dvorcoch Slovana získal šiesty titul na ATP Challenger Tour, druhý v tomto roku. Okrem samotného triumfu a predvedenej hry potešili 28-ročného rodáka z Piotrkówa aj podmienky v Bratislave.

„Doteraz som hral vždy len challenger, ktorý sa koná na harde v Národnom tenisovom centre (NTC). Teraz sa mi podarilo prísť do areálu Slovana a som za to veľmi vďačný. Je tu perfektný výhľad z reštaurácie na kurty. Cítil som sa naozaj príjemne,“ povedal Majchrzak pre oficiálny web turnaja.

Finále proti portugalskému premožiteľovi slovenských daviscupových reprezentantov Norberta Gombosa a Jozefa Kovalíka prinieslo vyrovnaný tenis až v druhom sete. V tom prvom totiž Majchrzak totálne dominoval a uštedril Rochovi kanára.

„Na začiatku zápasu som hral neuveriteľne, predviedol som to najlepšie z môjho repertoáru. Bolo to nečakane rýchle. Ale na začiatku druhého setu ukázal súper svoju silu, zmenil hru a ja som sa musel prispôsobiť.

V treťom sete to bola náročná bitka od úvodu až do konca. Som však šťastný, že som napokon zvíťazil,“ zhodnotil po Hubertovi Hurkaczovi druhý najvyššie postavený poľský tenista v rebríčku ATP.

Poliak v hlavnom meste Slovenska nadviazal na februárové víťazstvo z challengerového turnaja v rwandskom Kigali.

„Tento bratislavský titul je pre mňa veľmi vzácny, pretože sa vraciam späť do profitenisu po dištanci. Po návrate je to najväčší turnaj, ktorý som vyhral.

Mám veľkú šancu, že vďaka postupu v rebríčku si budem môcť zahrať kvalifikáciu na grandslamovom turnaji US Open 2024,“ povedal hráč, ktorý vynechal celú sezónu v roku 2023 pre pozitívny dopingový nález.

Majchrzak sa v novom vydaní rebríčka ATP vo dvojhre posunul o 88 priečok na 207. pozíciu. Na svojom kariérnom maxime bol vo februári 2022, keď figuroval na 75. mieste.

Poľský víťaz si vybojoval 100 bodov do rebríčka ATP a takisto odmenu pred zdanením vo výške 16 550 eur. Zdolaný finalista získal 50 bodov a odmenu 9705 eur.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Poliak Majchrzak si titul z Bratislavy veľmi cení, výrazne sa posunul v rebríčku