Môže ukončiť kariéru Sereny Williamsovej. Trénovať som sa s ňou neodvážila, vraví

Danka Koviničová v rozhovore pred US Open.
Danka Koviničová v rozhovore pred US Open. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. aug 2022 o 16:42

Danka Koviničová bude čeliť Serene Williamsovej v prvom kole US Open.

NEW YORK. Už v pondelok sa v New Yorku môže skončiť viac ako dve dekády trvajúca éra americkej tenistky Sereny Williamsovej.

Bodku za ňou môže dať 27-ročná Danka Koviničová z Čiernej Hory, ktorá skúsenú americkú súperku vyzve v 1. kole dvojhry žien na grandslamovom turnaji US Open.

Dvdsaťtrinásobná grandslamová šampiónka S. Williamsová avizovala, že vo Flushing Meadows uzavrie kariéru.

"Bude pre mňa veľké privilégium, že budem môcť zdieľať kurt so Serenou. Dúfam, že ukážem moju dobrú hru. Možno najlepšiu," povedala na margo žrebu hlavnej súťaže 80. hráčka rebríčka WTA.

Aká bola jej reakcia, keď sa od trénera dozvedela, že nastúpi proti Serene Williamsovej? "Nebudem klamať, bola som šťastná," prezradila.

Koviničová tiež priznala, že s americkou súperkou síce počas ostatných rokov zdieľala zázemie, no nikdy sa neodhodlala požiadať ju o spoločný tréning.

"Brala som to tak, že ona je Serena a ja Danka. Necítila som sa, že ju môžem vyzvať," pokračovala.

Grandslamovým maximom čiernohorskej tenistky je 3. kolo z Australian Open v Melbourne a Roland Garros v Paríži, v oboch prípadoch sa tam dostala v tejto sezóne a prehrala s Poľkou Igou Swiatekovou resp. Rumunkou Simonou Halepovou.

Danka Koviničová na adresu svojej pondelkovej súperky povedala: "Serena je ikona. Ak by som proti nej nemala v pondelok nastúpiť, nedostala by sa mi toľká pozornosť. Bude to veľmi pekná skúsenosť, bude však aj stresujúca. Budem cítiť tlak, no pokúsim sa to pretaviť na niečo pozitívne."

A čo by chcela najviac vedieť o hre Američanky? "Všetko. Viem, že má tvrdé údery, no nedokážem to zatiaľ porovnať s inými súperkami, proti ktorým nastupujem," dodala Čiernohorka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Môže ukončiť kariéru Sereny Williamsovej. Trénovať som sa s ňou neodvážila, vraví