Stoch by mohol dostať viac príležitostí

TASR|17. feb 2009 o 15:18

Nový tréner futbalistov Chelsea Londýn Guus Hiddink sa vyjadril, že sa v boji o titul v Premiership možno obráti aj na sľubných mladých hráčov.

LONDÝN. Jeho avízo pre britské médiá by mohlo znamenať ešte viac šancí pre slovenského reprezentanta Miroslava Stocha, ktorý si na nedávnom turnaji štyroch krajín na Cypre pripísal prvé dva reprezentačné štarty v A-mužstve kouča Vladimíra Weissa.

Hiddink, ktorý priviedol Rusko až do semifinále EURO 2008 práve vďaka zapojeniu mladých a nie veľmi skúsených hráčov, naznačil, že rovnakú taktiku použije na Stamford Bridge. "Aj keď ste veľkoklub, vždy musíte vytvoriť priestor pre mladých," cituje ešte stále kouča ruskej "zbornej" britský Skysports. "Vždy sa nájdu sľubné talenty a preto ich musíme sledovať. Ak sú dosť kvalitní, neváhame a dáme im šancu," dodal Hiddink, ktorý prebral kormidlo londýnskeho klubu po Brazílčanovi Luizovi Felipem Scolarim len do konca aktuálnej sezóny.

Nový muž na lavičke "The Blues" pozoroval v pondelok v sprievode majiteľa klubu Romana Abramoviča zápas medzi rezervou Chelsea a Portsmouthu, ktorý vyhrali mladíci Londýnčanov 6:0. Celý zápas absolvoval aj Stoch, ktorý sa síce gólovo nepresadil, no mal niekoľko sľubných šancí.

Chelsea je momentálne na štvrtom mieste Premiership so stratou 7 bodov na lídra tabuľky Manchester United, ten má ale zápas k dobru. Prvou ostrou skúškou pre Holanďana bude sobotňajší ligový zápas s treťou Aston Villou. Už v utorok sa prišlo na otvorený tréning "modrých" pozrieť približne 6000 fanúšikov, len aby videli Hiddinka v akcii.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Stoch by mohol dostať viac príležitostí