Srbke Ane Ivanovičovej sa v Plovdive všetko páči

Sportnet|21. apr 2006 o 00:00

"Trúfame si aj na Slovensko. Zápas s Danielou Hantuchovou by mohol byť veľmi zaujímavý, sme priateľky," vravela o sobotňajšej možnosti v semifinále turnaja Pohára federácie v Plovdive najlepšia tenistka Srbska a Čiernej Hory Ana Ivanovičová. Srbky vyhral

Srbka Ana Ivanovičová počas súboja s Dánkou Wozniackou, ktorej dovolila uhrať len tri gemy.

FOTO SME - ONDREJ GAJDOŠ

"Trúfame si aj na Slovensko. Zápas s Danielou Hantuchovou by mohol byť veľmi zaujímavý, sme priateľky," vravela o sobotňajšej možnosti v semifinále turnaja Pohára federácie v Plovdive najlepšia tenistka Srbska a Čiernej Hory Ana Ivanovičová. Srbky vyhrali základnú skupinu B a 18-ročná čiernovlasá kráska s raketou je na bulharskej antuke ich najlepšou hráčkou. Srbsko a Čierna Hora je spolu s Veľkou Britániou možným súperom Slovenska v zajtrajšom zápase o postup do júlovej baráže.

Ivanovičová vyhrala v Plovdive všetky svoje dvojhry, včera zvalcovala Dánku Carolinu Wozniackú, tenistku poľského pôvodu 6:3, 6:0, a zabezpečila tak svojmu tímu prvenstvo v skupine.

"Chvíľu mi trvalo, kým som sa dostala do tempa. Na začiatku prvého setu sme sa so súperkou naťahovali, no keď som si zlepšila podanie a dostala sa do úderov, už som na kurte dominovala. Cítim sa v dobrej forme. V Plovdive sme splnili prvú časť nášho plánu: vyhrali sme skupinu. Teraz chceme postúpiť do baráže a je jedno, či nám bude stáť v ceste Slovensko, Izrael alebo Bielorusko," vravela Ivanovičová. Hrá agresívny tenis zo základnej čiary, prudko servuje.

Reprezentácia Srbska a Čiernej Hory má podobne ako Slovensko hráčku z top-20 svetového rebríčka, ale dvojku až z tretej stovky. S Dánskom vybojovala prvý bod Ana Timotičová (215.), predtým nastúpila proti Južnej Afrike Danica Krstajičová (278.). Pritom Srbky majú aj ďalšiu tenistku v prvej päťdesiatke WTA Tour Jelenu Jankovičovú (39.), tá však do Plovdivu neprišla. S ňou by boli jasnými favoritkami na postup. "Jelena dala v tomto termíne prednosť turnajom. Škoda, že tu nie je. Ale nie je pravda, že medzi nami dvoma sú nejaké spory," tvrdila Ivanovičová.

Pravda však je, že vlani v turnaji euro-africkej zóny v Turecku nastúpila Jankovičová a Ivanovičová tam chýbala. Teraz naopak.

"Keď som teraz dostala pozvánku do reprezentácie, ani na chvíľu som neváhala. Máme skvelú partiu dievčat, chceme posunúť náš tím do II. svetovej skupiny," žiarila úsmevmi vysoká dievčina, ktorú v novinárskej ankete v Plovdive vyhlásili za Miss turnaja. Ivanovičovej sa v druhom najväčšom bulharskom meste všetko páči: "Organizácia podujatia, hotel, strava, kurty - všetko je fajn. V piatok máme voľný deň, a tak je konečne príležitosť vyraziť s celým tímom do centra." Neprekáža jej jazda autom po rozbitých cestách, mäkké dvorce ani ťažké loptičky, na čo sa sťažovala napríklad aj Hantuchová.

Ivanovičová sa blysla vlani na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži postupom do štvrťfinále, keď vyradila aj domácu favoritku Amélie Mauresmovú. V najlepšom roku svojej kariéry sa tri razy dostala do semifinále veľkých turnajov a vstúpila do top-20. Zatiaľ bola najvyššie šestnásta, v aktuálnom renkingu je na 17. mieste. Pred ňou je práve Hantuchová.

"Ako všetky tenistky aj ja si robím nádeje, že raz budem svetovou jednotkou a vyhrám grandslamový turnaj. Viac ako antuka mi však vyhovujú rýchle, betónové dvorce," doplnila najpopulárnejšia srbská športovkyňa.

 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Srbke Ane Ivanovičovej sa v Plovdive všetko páči