Slovákovi Halákovi patril celý víkend v NHL

Jaroslav Halák bol v súboji proti New York Rangers nepriestrelný. Čo súperovi útočníci trafili, to skončilo v jeho náručí. Slováka chvália, vraj dobrý brankár sa vie správne postaviť.
Jaroslav Halák bol v súboji proti New York Rangers nepriestrelný. Čo súperovi útočníci trafili, to skončilo v jeho náručí. Slováka chvália, vraj dobrý brankár sa vie správne postaviť. (Autor: ČTK/AP)
Jozef Kotris|24. jan 2010 o 19:00

Jaroslav Halák v NHL opäť zažiaril a Slováci dúfajú, že mu skvelá forma vydrží aj do olympijských hier. Bratislavčan vychytal tretiu nulu v sezóne a potvrdzuje, že by si zaslúžil post brankárskej jednotky v Montreale.

BRATISLAVA. Jaroslav Halák pokračuje v skvelých výkonoch v bránke hokejového Montrealu. V NHL odchytal cez víkend ďalší skvelý dvojzápas – najprv v piatok proti New Jersey pri víťazstve 3:1 pustil puk jediný raz a ďalšiu noc proti New York Rangers pochytal všetky strely súpera a do štatistík mu pripísali už tretiu nulu v sezóne. Montreal aj vďaka 24-ročnému Bratislavčanovi vyhral v noci na nedeľu 6:0.

Vychytal aj Gáboríka

Halák čelil počas zápasu 32 strelám a stal sa druhou hviezdou večera. „Výborné!“ tešil sa po zápase pred miestnymi novinármi. „Energiu mi dodávalo aj to, že spoluhráčom sa darilo a podporili ma v útoku. Druhá tretina bola výborná, dali sme štyri góly za sedem minút. Súper nemal šancu,“ vysvetľoval Slovák, ktorý má radšej zápasy, keď na neho letí veľa striel.

V noci na nedeľu vychytal aj krajana Mariána Gáboríka v drese Rangers, ktorý na neho vystrelil nadpriemerných sedemkrát. „Stále hovoríme, že musíme hrať vpredu kombinačne ako tím, ale nijaká zmena sa nedeje,“ povedal Gáborík. „Je to frustrujúce. Musíme si z toho vziať poučenia, pomenovať chyby.“

Súboj kamarátov

V Montreale je zaujímavé sledovať súboj Haláka s Priceom. Dvadsaťštyriročný Bratislavčan, za ktorým sú výsledky, nemá istý post brankárskej jednotky rovnako ako ani uprednostňovaný 22-ročný Kanaďan, ktorého si klub vyhliadol už v AHL a draftoval v prvom kole.

Tréner Jacques Martin gólmanov, ktorí sú podľa Slováka fajn kamaráti, pravidelne strieda. Je len na Halákovi, aby sa presadil skvelými výkonmi.

V priebehu sezóny sa viackrát špekulovalo o jeho výmene do iného klubu, kde by dostával viac príležitostí, no kým neexistuje reálna ponuka, Halák myslí len na hokej a prípadnými zmenami spoluhráčov si nezaťažuje hlavu. Navyše, nemá istotu, že by mu forma zostala.

Šťastie v očiach Kanaďanov

V celkovom súčte víkendu má Halák 63 úspešných zákrokov a len jeden inkasovaný gól. Znamená to, že je skutočne vo forme.

Diskutujúci fanúšikovia na portáli kanadskej televíznej stanice TSN hovoria, že nie je vo forme a že je len otázkou šťastia, že sa dokáže dobre postaviť a vykryť strelu. Dokazujú tým, že jeho súper v bránke Price je u Kanaďanov obľúbenejší. Podľa blogera na Montreal Gazette je Halákovo majstrovstvo práve v tom, že dokáže správne zareagovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slovákovi Halákovi patril celý víkend v NHL