Slovak Open: Čech Rosol sa hneval na zraneného súpera

Lukáš Rosol sa hnevá, že si mohol zahrať lepší tenis.
Lukáš Rosol sa hnevá, že si mohol zahrať lepší tenis. (Autor: SITA/AP)
TASR|5. nov 2013 o 14:19

Postúpili Lacko aj Mečíř. Andrej Martin neuspel v 1. kole, prehral s Ukrajincom Stachovským.

BRATISLAVA. Český obhajca titulu Lukáš Rosol zvíťazil v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP Challenger Tour Slovak Open v Bratislave nad Rakúšanom Geraldom Melzerom, 23-ročným bratom renomovanejšieho Jürgena, za 32 minút suverénne 6:0, 6:1.

"Načo vôbec nastúpil? Ak je zranený, má ukončiť sezónu. Mohol hrať lucky loser, aj ja by som mal zo zápasu viac. Čo z toho mal? Len si kazí meno," cituje rozladeného Čecha stránka turnaja.

Dvadsaťosemročný brniansky rodák Rosol, momentálne 43. vo svetovom rebríčku, sa ako člen Top 50 nemohol prihlásiť štandardnou cestou. Dostal voľnú kartu od Slovenského tenisového zväzu a je jednotka pavúka

Rosol figuruje v oficiálnej predbežnej nominácii Česka na budúcotýždňové finále Davisovho pohára proti Srbom v Belehrade, v ktorom bude hrať aj Novak Djokovič.

Andrej Martin vypadol

Slovenský tenista Andrej Martin neuspel v 1. kole dvojhry. Nasadenej osmičke Sergijovi Stachovskému podľahol v dvoch setoch 5:7 a 4:6.

Slovenský daviscupový reprezentant štartoval na tomto turnaji po šiesty raz, jeho maximom zostáva 2. kolo.

"V prvom sete som mal za stavu 5:5 dva brejkbaly, no nevyužil som ich a v ďalšom geme som si prehral servis. Spravil som tam jednu lacnú chybu. Nevedel som sa dostať do rytmu, ku koncu sezóny mi to príliš nejde," povedal Martin.

"Skúsim sa teraz čo najlepšie pripraviť na koncoročné challengerové Masters v Sao Paule. Je to posledný turnaj v roku a dám do neho všetko," dodal.

V slovenskom derby vyhrall Lacko

Lukáš Lacko bol po úspešnom vstupe do turnaja spokojný. "Hral som zodpovedne až na posledný gem, v ktorom mal súper brejkbal. Dobre som servoval a využil som všetky šance pri jeho podaní. Pred začiatkom duelu som mal trochu obavy. Za posledné dva-tri týždne mi chýbal vyhratý zápas, no po pár minútach to zo mňa opadlo. S Norom sa obaja poznáme a v takýchto zápasoch niekedy býva psychický tlak. Mne však jeho štýl hry vyhovuje."

Krošlák nastúpil po troch rokoch

Slovenský tenista Michal Mertiňák a Rus Michail Jelgin nasadení ako tretí zvíťazili v zápase 1. kola štvorhry nad domácimi Ivom Klecom a Adrianom Sikorom za 50 minút 6:3, 6:2.

Martin Kližan s 39-ročným trénerom daviscupového tímu SR Jánom Krošlákom prehrali s Rakúšanmi Sebastianom Baderom a Dominicom Thiemom za 57 minút dvakrát 3:6.

Mertiňák je hrdina singlovej súťaže na Slovak Open 2006 a finalista debla 2005, jeho terajší partner Jelgin sa vlani radoval v Bratislave vo štvorhre s Čechom Lukášom Dlouhým.

Krošlák sa vrátil do medzinárodného turnajového diania po viac ako troch rokoch. Dosiaľ naposledy hral v júni 2010 na košickom challengeri, vo štvorhre to bolo v septembri 2009 v Trnave.

Priamo na SO nehral od sezóny 2007 a v debli už od roku 2002, keď bol jeho partnerom Dominik Hrbatý a prehrali v 1. kole.

"Mali sme aj šance, ale ústrednou postavou na dvorci bol mladý Dominic Thiem. Je to mimoriadne šikovný hráč," povedal Krošlák.

Turnaj sa hrá v Národnom tenisovom centre v Bratislave od 4. do 10. novembra s dotáciou 64 000 eur.

Dvojhra - 1. kolo:

Lukasz Kubot (5-Poľ.) - Vladimir Ignatik (Biel.) 6:3, 6:2

Marius Copil (Rum.) - Andreas Haider-Maurer (Rak.) 2:6, 6:3, 7:6 (3)

Lukáš Rosol (ČR-1) - Gerald Melzer (Rak.) 6:0, 6:1

Ante Pavič (Chor.) - Björn Phau (Nem.) 6:3, 7:6 (4)

Sergij Stachovskij (8-Ukr.) - Andrej MARTIN (SR) 7:5, 6:4

Lukáš LACKO (4-SR) - Norbert GOMBOS (SR) 6:2, 6:4

Miloslav MEČÍŘ ml. (SR) - Boris Pašanski (Srb.) 1:6, 7:6 (5), 7:5

Ričardas Berankis (Lit.) - Marcin Gawron (Poľ.) 7:5, 6:3

Damir Džumhur (Bos. a Herc.) - Andreas Beck (Nem.) 6:3, 6:4

Štvorhra - 1. kolo:

Filip POLÁŠEK, Lukáš Rosol (2-SR/ČR) - Franko Škudor, Simon Stadler (Chor./Nem.) 4:6, 6:4, 10:7

Sebastian Bader, Dominic Thiem (Rak.) - Martin KLIŽAN, Ján KROŠLÁK (SR) 6:3, 6:3

Michail Jelgin, Michal MERTIŇÁK (3-Rus./SR) - Ivo KLEC, Adrian SIKORA (SR) 6:3, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovak Open: Čech Rosol sa hneval na zraneného súpera