Garciová skompletizovala zoznam tenistiek, ktoré sa predstavia v Singapure

Caroline Garciová vyhrala turnaj v Číne.
Caroline Garciová vyhrala turnaj v Číne. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. okt 2017 o 13:59

Trofej s istotou neobháji Dominika Cibulková, ktorá sa na turnaj nekvalifikovala.

MOSKVA. Ženská tenisová asociácia (WTA) oznámila, že Britka Johanna Kontová sa odhlásila z budúcotýždňového turnaja Kremlin Cup v Moskve.

Francúzke Caroline Garciovej tým zabezpečila poslednú miestenku na koncoročný výberový šampionát WTA Finals v Singapure (22. - 29. 10.), ktorý minulý rok ovládla Slovenka Dominika Cibulková.

Aktuálna desiatka singlového renkingu WTA Kontová stále nie je pripravená hrať po zranení ľavého chodidla, ktoré ju donútilo odrieknuť účasť aj na októbrovom turnaji v Hongkongu.

Dvadsaťtriročná Francúzka Garciová sa vďaka výpadku Kontovej prepracovala na deviate miesto svetového rebríčka. Garciová je od roku 2006 prvou Francúzkou, ktorá si zabezpečila priamu účasť na záverečnom podujatí sezóny.

Spoločne s ňou sa na prestížnom turnaji WTA Finals vo dvojhre predstavia aj čerstvá svetová jednotka Rumunka Simona Halepová, Španielka Garbine Muguruzová, Češka Karolína Plíšková, Ukrajinka Elina Svitolinová, americká veteránka Venus Williamsová, Dánka Caroline Wozniacka a Lotyška Jelena Ostapenková.

Obhajkyňa trofeje Dominika Cibulková počas sezóny nenazbierala dostatok bodov na letenku do Singapuru a už aj predčasne pre celkovú únavu ukončila tento tenisový rok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Garciová skompletizovala zoznam tenistiek, ktoré sa predstavia v Singapure