Schmiedlovej víťazné ťaženie sa neskončilo ani v Bad Gasteine

Karolína Schmiedlová má výbornú formu.
Karolína Schmiedlová má výbornú formu. (Autor: Ilustračné - TASR/AGERPRES)
SITA|22. júl 2015 o 13:37

Cez víkend získala svoj druhý singlový titul a stala sa národnou jednotkou. Karolína Schmiedlová začala úspešne aj na turnaji v Bad Gasteine. Zdolala Rakúšanku Patriciu Mayrovú-Achleitnerovú.

Bad Gastein - 1. kolo

(dotácia 250 000 USD, antuka)

K. Schmiedlová (SR-7) - P. Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 3:6, 6:2, 6:0

/za 135 minút/

BAD GASTEIN. Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zvíťazila v stredajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji WTA International Nürnberger Gastein Ladies v rakúskom Bad Gasteine.

Nad domácou držiteľkou voľnej karty Patriciou Mayrovou-Achleitnerovou triumfovala za 135 minút v troch setoch 3:6, 6:2, 6:0.

Jasne favorizovaná sedmička podujatia Schmiedlová v značnej nadmorskej výške postupne preklenula adaptačné problémy tri dni po tom, ako vo finále v Bukurešti zdolala Talianku Saru Erraniovú.

V Rumunsku sa radovala zo svojho druhého singlového titulu na hlavnej profesionálnej úrovni po aprílovom skvelom vystúpení v poľských Katoviciach.

Proti 28-ročnej niekdajšej 70. žene renkingu Mayrovej-Achleitnerovej (teraz 205.) hrala premiérovo v kariére.

schmiedlova_res.jpg

Cez víkend získala Schmiedlová (vľavo) svoju druhú singlovú trofej. FOTO - TASR/AGERPRES.

Dvadsaťročná Košičanka bude vo štvrtok v osemfinálovom 2. kole bojovať s 23-ročnou Rumunkou Andreeou Mitovou (72.). Vlani ju zdolala na tvrdom povrchu vo francúzskom Limoges (6:0 a skreč).

Už teraz má istotu tridsiatich bodov do svetového rebríčka a prémie 2742 eur brutto.

Na prípadné štvrťfinále pre ňu prichádzajú do úvahy Češka Denisa Allertová (minulý týždeň nad ňou triumfovala hladko 6:1, 6:2 v osemfinále v Bukurešti) a Nemka Annika Becková.

Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC sa v pondelok prvý raz stala národnou jednotkou. Po týždni vystriedala na čele interného poradia Magdalénu Rybárikovú.

Celkovo figuruje na 44. pozícii. Dosiaľ najvyššie bola na 43. mieste. Ak vo štvrtok uspeje, reálne bude útočiť na nové osobné maximum.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlovej víťazné ťaženie sa neskončilo ani v Bad Gasteine