Schmiedlová vyhrala turnaj v Bukurešti a je slovenskou jednotkou

Anna Karolína Schmiedlová získala v Bukurešti druhý titul v kariére.
Anna Karolína Schmiedlová získala v Bukurešti druhý titul v kariére. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš, TASR|19. júl 2015 o 18:19

Rumunská antuka priala cez uplynulý víkend slovenskému tenisu. V Konstanci vyhral daviscupový tím a na turnaji WTA v Bukurešti vybojovala Karolína Schmiedlová svoj druhý titul.

WTA Bukurešť - finále:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (7-SR) - Sara Erraniová (1-Tal.) 7:6 (3), 6:3

BUKUREŠŤ, BRATISLAVA. Iba týždeň vydržala Magdaléna Rybáriková na poste slovenskej ženskej tenisovej jednotky, v novom rebríčku ju vystrieda Karolína Schmiedlová.

Čerstvá víťazka antukového turnaja WTA v Bukurešti vystúpila na domáci trón prvý raz v kariére.

„Už na jar som bola blízko, no chýbali mi dva body,“ povedala zverenka trénera Milana Martinca pre TASR. „Tento rok by som si to aj zaslúžila, aby som bola aspoň na chvíľu rebríčkovo najlepšou Slovenkou. Budem sa z toho tešiť.“

Dvadsaťročná Košičanka odplatila vo finále v Bukurešti prehru Talianke Sare Erraniovej z februárového finálového súboja v Riu de Janeiro. Najvyššie nasadenú turnajovú hráčku zdolala 7:6 (3), 6:3.

Schmiedlová sa poučila z predchádzajúceho vzájomného stretnutia s Erraniovou. Bola aktívnejšia, nátlakovou hrou si chodila po fiftíny. V tajbrejku prvého setu mala pevnejšie nervy, v kľúčových momentoch zápasu bola úspešnejšia.

Je to jej druhý titul, v apríli triumfovala na tvrdom povrchu v Katoviciach. Aj vtedy ju na turnaji sprevádzala mama Martina.

Z rumunského hlavného mesta si odnáša prémiu 43 000 dolárov pred zdanením a 280 bodov do svetového rebríčka WTA. V priebehu celého turnaja nestratila v piatich zápasoch ani jediný set.

Schmiedlová sa v novom renkingu WTA posunie zo 60. na 44. miesto. V máji tohto roku bola štyridsiata tretia. Rybáriková bude na 50. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová vyhrala turnaj v Bukurešti a je slovenskou jednotkou