Rybáriková vypadla v Moskve už v 1. kole

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: tasr/ap)
Sportnet|20. okt 2009 o 10:26

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala v utorňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Kremlin Cup v Moskve s domácou Alisou Klejbanovovou hladko 1:6, 2:6.

MOSKVA. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala v utorňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Kremlin Cup v Moskve (Premier, dotácia 1 milión USD, tvrdý povrch RuKort v hale) s takisto nenasadenou domácou Alisou Klejbanovovou v ich premiérovom seniorskom súboji za 68 minút hladko 1:6, 2:6.

Favorizovaná 20-ročná rodáčka z ruskej metropoly Klejbanovová, momentálne 27. vo svetovom rebríčku, sa revanšovala zverenkyni Mojmíra Mihala za trojsetovú prehru zo štvrťfinále juniorskej súťaže Wimbledonu 2006. V bilancii zo vzájomných duelov sa ujala vedenia 2:1.

Dvadsaťjedenročnú piešťanskú rodáčku zdolala po prvý raz na bratislavskom halovom podujatí ITF Slovak Junior Indoor už v roku 2003.

O právo účasti na tzv. malých MS na indonézskom ostrove Bali bojujúca Rybáriková (45. v renkingu) absolútne nezachytila úvod a za stavu 0:5 čelila pri vlastnom podaní setbalu. Tento gem ešte zavŕšila esom a v siedmej hre jej Ruskina dvojchyba dodala brejkbal, zostalo však pri ňom.

Klejbanovová získala vstupné dejstvo za 31 minút 6:1, keď bodovala v 13 zo 14 fiftínov po svojom prvom podaní a slovenská trojka platne trafila len 38% prvých.

V druhej časti Rybáriková okamžite prehrávala 0:2 a naposledy mala reálnu nádej na prípadný obrat v šiestom geme v podobe dvoch brejkbalov v rade na 3:3. Nezískala však nielen túto hru, ale ani žiadnu ďalšiu. Odnáša si 1 bod do hodnotenia WTA Tour a šek na 6872 USD.

V pondelok Dominika Cibulková pri svojom návrate do súťažného diania po dvojmesačnej zdravotnej prestávke uhrala iba o gem viac proti Španielke Maríi José Martínezovej-Sánchezovej (2:6, 2:6).

Klejbanovová si v osemfinálovom 2. kole zmeria v derby sily s úspešnou z neskoršieho zápasu medzi šestkou žrebu Jelenou Vesninovou a kvalifikantkou Jevgenijou Rodinovou.

"Ťažko sa mi hodnotí takýto zápas. Nehrala som moju hru, veľmi zle som sa hýbala, ona naopak hrala veľmi solídne. V druhom sete som mala niekoľko brejkbalov, no nevyužila som ich, spravila som zbytočné chyby. "

"Nehralo sa mi tu vôbec dobre, povrch v Moskve mi absolútne nesedel. Už viem, prečo sem veľa hráčok zo svetovej špičky nešlo. Nevedela som sa s tým stotožniť, od začiatku zápasu som sa trápila," povedala pre TASR Rybáriková, ktorá má napriek prehre stále šancu štartovať na Turnaji šampiónov na Bali.

"Nepreratávam to, uvidíme, ako to dopadne. Ak sa tam dostanem, budem to brať ako veľké plus, že si môžem zahrať na takomto turnaji. Ak sa na Turnaj šampiónov neprebojujem, nebudem z toho robiť tragédiu. Aspoň si po náročnej sezóne budem môcť oddýchnuť. Cítim sa už naozaj unavená, pobolieva ma koleno i rameno," dodala Slovenka.

Dvojhra - 1. kolo:

Alisa Klejbanovová (Rus.) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:1, 6:2 za 68 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková vypadla v Moskve už v 1. kole