Rybáriková v Prahe na úvod proti Shaughnessyovej

SITA|27. apr 2008 o 08:18

PRAHA 27. apríla (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na budúcotýždňovom turnaji WTA Tour ECM Prague Open 2008 v Prahe (Tier IV, dotácia 145 000 USD, antuka) ...

PRAHA 27. apríla (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na budúcotýždňovom turnaji WTA Tour ECM Prague Open 2008 v Prahe (Tier IV, dotácia 145 000 USD, antuka) stretne s nenasadenou Američankou Meghann Shaughnessyovou.

Devätnásťročná z Ratnoviec pochádzajúca piešťanská rodáčka, počas tohto víkendu členka fedcupového tímu SR v bratislavskom súboji proti Uzbečkám, má so skúsenou 29-ročnou držiteľkou šiestich singlových titulov nepriaznivú bilanciu 0:1. Rybáriková, ktorá predvlani bola Na Štvanici vo štvrťfinále a teraz dostala od organizátorov voľnú kartu, podľahla 62. hráčke súčasného svetového rebríčka vlani v slovinskom Portoroži na tvrdom povrchu hladko 1:6, 4:6. Členka NTC sa však môže spoliehať na momentálnu chabú formu niekdajšej jedenástky renkingu a pražskej štvrťfinalistky spred desiatich rokov: Shaughnessyová totiž tento rok pre vleklé problémy s ľavým kolenom absolvovala len štyri zápasy a všetky prehrala.

Slovenka, ktorej patrí 167. priečka v počítačovom poradí, by si v prípade postupu zmerala sily s úspešnejšou z duelu najvyššie nasadenej, Rusky Very Zvonarevovej, s niektorou z kvalifikantiek. Dvojkou podujatia je miestna šampiónka zo sezóny 2006, Izraelčanka Šahar Peerová, trojkou Bieloruska Viktoria Azarenková a štvorkou Slovinka Katarina Srebotniková. Obhajkyňa titulu, Japonka Akiko Morigamiová, neštartuje. Víťazka dvojhry si odnesie zo "stovežatej" 115 renkingových bodov a šek na 22 900 USD. V kvalifikácii neúčinkovala žiadna Slovenka. Žreb štvorhry sa ešte neuskutočnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková v Prahe na úvod proti Shaughnessyovej