Rybáriková v pondelok do Záhrebu, stav chrbta sa veľmi zlepšil

SITA|4. máj 2008 o 15:07

BRATISLAVA 4. mája (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková v sobotu pre zdravotné problémy sledovala bratislavské finále domácej extraligy družstiev žien z hľadiska. Reprezentantky TK Kúpele ...

BRATISLAVA 4. mája (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková v sobotu pre zdravotné problémy sledovala bratislavské finále domácej extraligy družstiev žien z hľadiska. Reprezentantky TK Kúpele Piešťany bez jednotky svojej súpisky prehrali so Slovanom 2:5. Devätnásťročná členka NTC si v stredu pri tréningu pred zápasom 2. kola na turnaji WTA Tour v Prahe zranila chrbát a vo štvrtok proti najvyššie nasadenej Ruske Vere Zvonarevovej ani nenastúpila. "S chrbtom je to už oveľa lepšie a v pondelok cestujem do Záhrebu," uviedla v nedeľu pre agentúru SITA M. Rybáriková, nad ktorej cestou do Chorvátska na antukové podujatie ITF s dotáciou 75 000 USD v spoločnosti kouča Ladislava Simona visel na začiatku víkendu otáznik. Medzičasom je známe, že 167. hráčka svetového rebríčka bude v 1. kole čeliť tretej nasadenej, takisto 19-ročnej Ruske Jevgeniji Rodinovej (109. v renkingu), ktorej pred štyrmi rokmi v osemfinále Slovak Junior Indoor v Petržalke v hale TJ Slávia Právnik podľahla 5:7, 1:6.

Finalistka predvlaňajšej wimbledonskej dvojhry dievčat Rybáriková pocítila bolesti počas tréningu so Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, ktorá sa v českej metropole napokon dostala do semifinále. "Aj sme sa smiali, že ničí súperky nielen v zápasoch. Mne sa to ani nestalo pri nejakom konkrétnom údere, ale nejako postupne. Stuhnutie chrbta som zažila už v minulosti a po troch dňoch pominulo. Teraz mi prospeli masáže, liečba teplom, tabletky a pomoc od fyzioterapeuta Zdenka Ďuriša. Približne 400-kilometrová cesta do Záhrebu autom by to nemala zhoršiť," povedala víťazka nedávnych turnajov ITF v ruskom Petrohrade-Vsevoložsku a gréckej Patre, ktorá ťahá úctyhodnú sériu 12 singlových víťazstiev v rade z duelov rozhodnutých na dvorci. Rybáriková po štarte v Chorvátsku má v pláne kvalifikáciu "jednotkového" podujatia WTA Tour v Ríme.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková v pondelok do Záhrebu, stav chrbta sa veľmi zlepšil