Rybáriková sa teší na Turnaj šampiónov

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: tasr/ap)
TASR|27. okt 2009 o 13:54

Pre slovenskú tenistku Magdalénu Rybárikovú je účasť na Turnaji šampiónov na indonézskom ostrove Bali (4.-8. novembra) odmenou za celoročnú prácu.

BALI,

Odmena za celoročnú prácu

Na podujatí s dotáciou 600.000 dolárov sa predstaví desať rebríčkovo najvyššie postavených hráčok, ktoré počas roka vyhrali aspoň jeden turnaj International Series a nekvalifikovali sa na MS WTA Tour do katarskej Dauhy.

Tucet doplnia dve hráčky s voľnou kartou.

Rybáriková ako víťazka turnaja v Birminghame bola na základe pondelňajšieho vydania rebríčka v hodnotení pre

Turnaj šampiónov prvá pod čiarou, no keďže Ruska Vera Zvonarevová sa napokon rozhodla na Bali neštartovať, zverenka trénera Mojmíra Mihala sa posunula na poslednú desiatu postupovú priečku.

Talianka Flavia Pennettová na účasť na "malom" Masters nereflektovala, pretože ju čaká finále Pohára federácie proti USA.

Rybáriková sa na turnaj na Bali už veľmi teší, do Indonézie odlieta v sobotu

"Je to pre mňa krásna odmena za celý rok. Už po turnaji v Moskve som hovorila, že účasť na Bali by bola takým bonusom za úspešnou sezónou. Ak by som sa tam nedostala, nerobila by som z toho žiadnu tragédiu."

"Som rada, že tam napokon budem môcť ísť. Som presvedčená, že organizátori pripravia krásny turnaj a budeme mať zabezpečenú maximálnu starostlivosť. Systém turnaja je pre mňa trochu nový, dúfam, že budem mať šťastie na žreb."

"Vynasnažím sa vyhrať svoju skupinu a postúpiť do semifinále, no nebude to ľahké, pretože na Bali sa zíde 12 veľmi kvalitných hráčok."

"Ďalším pozitívom je, že môžem uhrať ďalšie body do svetového rebríčka a vylepšiť si terajšiu pozíciu," povedala pre TASR Rybáriková, ktorá bude jediným slovenským želiezkom na Bali.

Daniela Hantuchová totiž neakceptovala voľnú kartu od organizátorov a rozhodla sa ukončiť sezónu. Slovenská jednotka už po piatkovej štvrťfinálovej prehre s Izraelčankou Šahar Peerovou na turnaji v Luxemburgu pre TASR prezradila, že jej organizátori ponúkli voľnú kartu. Dávala však iba 50-percentnú šancu tomu, že ju využije.

"Na Bali mám super spomienky, pred dvomi rokmi som tam bola vo finále, vlani v semifinále. Je tam nádherné prostredie, ale sezóna bola veľmi veľmi dlhá a osobne by som hrala radšej na tom naozajstnom Masters v Dauhe.

Indonézia je navyše veľmi ďaleko a už začínam myslieť aj na dovolenku."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková sa teší na Turnaj šampiónov