Rybáriková postúpila v New Havene do štvrťfinále

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: čtk)
SITA|27. aug 2009 o 07:49

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Tour Pilot Pen Tennis v americkom New Havene.

NEW HAVEN.

Na podujatí s dotáciou 600 000 USD viedla v súboji 2. kola nenasadená Slovenka nad šestkou žrebu a wimbledonskou finalistkou spred dvoch rokov Francúzkou Marion Bartoliovou 1:6, 7:6 (5), 2:0, keď jej súperka odstúpila pre zranenie nohy. Stretnutie vtedy trvalo 114 minút.

"Bola som veľmi prekvapená, že to vzdala, lebo dovtedy všetko vybehávala a nebolo vidieť, že niečo s ňou nie je v poriadku. Toto víťazstvo si veľmi cením, lebo som musela otáčať nepriaznivý stav. Marion mala dva alebo tri mečbaly, ale to už je jedno. Podstatné je, že som to zvládla," referovala krátko po stretnutí M. Rybáriková pre agentúru SITA.

Piate štvrťfinále v tejto sezóne

Za najdôležitejší moment označila víťazka koncovku druhého setu. "Prehrávala som 3:5 a 15:40 a odvracala som mečbaly. Zrazu mi vyšlo niekoľko úderov a začala som súperku pretláčať. Dovtedy však hrala veľmi dobre," dodala Rybáriková. Dlhodobá slovenská trojka (48. v rebríčku WTA Tour) piatykrát v tejto sezóne dosiahla na podujatí WTA Tour štvrťfinálovú účasť, svoje snaženie na tráve v Birminghame dotiahla až k premiérovému titulu vo dvojhre.

Súperkou 20-ročnej Slovenky v boji o postup do semifinále bude tretia nasadená Talianka Flavia Pennettová. Ich prvý vzájomný duel vyhrala v januári v austrálskom Hobarte Rybáriková 7:5, 6:3 a označila ho vtedy za najcennejší skalp kariéry.

"Už som nad ňou síce v tomto roku vyhrala, ale teraz to bude náročnejšie. Má výbornú formu a navyše bude oddýchnutejšia. Ja sa ktovie kedy dostanem do postele po tomto dlhom dni," dodala Rybáriková krátko po polnoci amerického času. Zverenkyňa trénera Mojmíra Mihala môže byť zatiaľ so svojím vystúpením v New Havene veľmi spokojná. Na konte má spolu s kvalifikáciou už päť víťazných stretnutí a istú prémiu 17 400 USD a 140 bodov do rebríčka WTA Tour.

V prvom sete slovenská hráčka nestačila na súperku a prehrala ho hladko 1:6, keď jediný gem získala za stavu 0:2. V druhom sete sa už skóre vyrovnalo, ale Rybáriková v ôsmom geme predsa len neudržala svoje podanie a Bartoliovej ponúkla za stavu 3:5 výhodu podávania na víťazstvo v zápase.

Francúzka ju napriek trom mečbalom nevyužila a vzápätí Slovenka sériou troch gemov išla do vedenia na 6:5. Ani ona však svoju príležitosť "doservovať" set do konca nezužitkovala a muselo sa do tajbrejku. V ňom viedla Rybáriková 3:1, prehrávala 3:4, ale za stavu 6:5 využila setbal a vyrovnala na 1:1 na sety.

Odvtedy mala psychicky navrch. V rozhodujúcom dejstve viedla zverenkyňa trénera Mojmíra Mihala 2:0, keď jej súperka odstúpila. Oficiálna verzia - natiahnutý stehenný sval. Po strede je bilancia vzájomných zápasov medzi Bartoliovou a Rybárikovou vyrovnaná 1:1.

Výsledový súhrn:

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

  • Magdaléna Rybáriková (SR) - Marion Bartoliová (6-Fr.) 1:6, 7:6 (5), 2:0 - skreč, Bartoliová odstúpila pre zranenie nohy
  • Svetlana Kuznecovová (1-Rus.) - Yanina Wickmayerová (Belg.) 6:4, 5:7, 7:6 (2)
  • Caroline Wozniacká (2-Dán.) - Anastasia Pavľučenková (Rus.) 6:1, 6:4
  • Flavia Pennettová (3-Tal.) - Iveta Benešová (ČR) 7:6 (1), 6:4
  • Virginie Razzanová (Fr.) - Agnieszka Radwanská (5-Poľ.) 3:6, 6:4 - skreč, Radwanská odstúpila pre zranenie pravej ruky
  • Magdaléna Rybáriková (SR) - Marion Bartoliová (6-Fr.) 1:6, 7:6 (5), 2:0 - skreč, Bartoliová odstúpila pre zranenie ľavej nohy (natiahnutý stehenný sval)
  • Jelena Vesninová (Rus.) - Samantha Stosurová (9-Austr.) 3:6, 6:3, 6:4

Súhrn výsledkov stredajších stretnutí 3. kola (osemfinále) dvojhry na turnaji ATP Pilot Pen Tennis v americkom New Havene v Connecticute (dotácia 750 000 USD, tvrdý povrch DecoTurf II vonku):

Dvojhra - 3. kolo (osemfinále):

  • Nikolaj Davydenko (1-Rus.) - Fabrice Santoro (15-Fr.) 7:5, 6:3
  • Fernando Verdasco (2-Šp.) - Andreas Seppi (Tal.) 7:6 (3), 6:2
  • Sam Querrey (6-USA) - Björn Phau (Nem.) 7:5, 6:3
  • Igor Andrejev (7-Rus.) - Frederico Gil (Portug.) 6:4, 6:4
  • Jürgen Melzer (11-Rak.) - Victor Hanescu (8-Rum.) 7:6 (5), 4:6, 6:1
  • Leonardo Mayer (Arg.) - Simone Bolelli (Tal.) 6:2, 6:4
  • José Acasuso (Arg.) - Igor Kunicyn (14-Rus.) 3:6, 7:6 (3), 6:3
  • Florent Serra (Fr.) - Rajeev Ram (USA) 4:6, 7:6 (6), 7:5
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila v New Havene do štvrťfinále