Rybáriková postúpila v Kuala Lumpur do štvrťfinále, čaká ju Dementievová

TASR|25. feb 2010 o 10:11

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v malajzijskom Kuala Lumpur.

Kuala Lumpur. lovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v malajzijskom Kuala Lumpure (dotácia 220.000 dolárov). V druhom kole si ako nasadená sedmička poradila s Thajčankou Noppawan Lertcheewakarnovou za 91 minút v dvoch setoch 6:4 a 7:5.

V dueli o postup do semifinále nastúpi v piatok proti najvyššie nasadenej Ruske Jelene Dementievovej. Svetová sedmička minulý týdžeň v Dubaji pre bolesti ramena skrečovala zápas proti slovenskej jednotke Daniele Hantuchovej, predtým však triumfovala na halovom turnaji v Paríži. Rybáriková sa dostala medzi elitnú osmičku prvýkrát v tejto sezóne, v Kuala Lumpure má už teraz istú prémiu 5340 dolárov a 70 bodov do rebríčka WTA.

Rybárikovej vyšiel úvod stretnutia s Lertcheewakarnovou, keď v piatom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 4:2. Thajčanke štartujúcej v Kuala Lumpure s voľnou kartou sa síce podarilo vyrovnať na 4:4, no záver setu patril Rybárikovej.

V druhom dejstve prehrávala zverenka trénera Mojmíra Mihala 2:4, no potom získala tri gemy v rade a vďaka lepšie zvládnutej koncovke si zabezpečila postup do štvrťfinále. Za stavu 6:5 premenila slovenská fedcupová reprezentantka pri podaní súperky v poradí druhý mečbal. Rybáriková sa v Kuala Lumpure stala "katom" thajských tenistiek, v 1. kole vyradila skúsenú Tamarine Tanasugarnovú.

Rybáriková označila zápas s Lertcheewakarnovou za ťažší, ako duel úvodného kola s thajskou jednotkou. "Moju dnešnú súperku som vôbec nepoznala a nevedela som, čo môžem od nej očakávať. Zaregistrovala som, že mala dobré výsledky v juniorke, no to bolo všetko."

"Má obojručný forhend i bekhend a snažila sa hrať rýchlo. Ja som bodovala hlavne cez jej druhý servis. Dobre som podávala, čo bolo veľmi dôležité, pretože v Kuala Lumpure sú strašne ťažké podmienky a vysoká vlhkosť vzduchu.Thajčanky sú na to zvyknuté, no u nás v Európe máme teraz zimu, takže sa nám zvyká ťažšie."

"Medzi výmenami som potrebovala väčšiu pauzu, aby som sa mohla utrieť uterákom. Súperka sa naopak snažila zápas čo najviac urýchliť a hnala sa dopredu. V druhom dejstve bolo dôležité, že sa mi podarilo otočiť z 2:4 na 5:4 a nemuseli sme ísť do tretieho setu. Nebol to z mojej strany najlepší tenis, no bojovala som a teší ma, že sa mi prvýkrát v sezóne podarilo postúpiť do štvrťfinále," povedala pre TASR Rybáriková, ktorá v piatok proti Dementievovej nemá čo stratiť.

"Je to veľmi ťažká súperka. Škoda, že nie som v dolnej časti pavúka, kde sú predsa len prijateľnejšie súperky. Budem sa snažiť hrať môj najlepší tenis a uvidíme, ako to dopadne. Nemám čo stratiť, keď sa to nepodarí, svet sa nezrúti. Jelena pred dvomi týždňami vyhrala turnaj v Paríži. Môj tréner Mihal ju videl hrať a potvrdil, že je vo veľmi dobrej forme," dodala Rybáriková.

dvojhra - 2. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (7-SR) - Noppawan Lertcheewakarnová (Thaj.) 6:4, 7:5

Sybille Bammerová (6-Rak.) - Akgul Amanmuradovová (Uzb.) 6:3, 6:0

Chanelle Scheepersová (JAR) - Tatjana Maleková (Nem.) 4:6, 6:2, 6:3

Kchaj-čchen Čchang (Taiwan) - Ťie Čeng (3-Čína) 6:2, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková postúpila v Kuala Lumpur do štvrťfinále, čaká ju Dementievová