Rybáriková o žrebe na Bali: Dostala som nepríjemné hráčky

TASR|2. nov 2009 o 09:32

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa na Turnaji šampiónov na indonézskom ostrove Bali (4.-8. novembra) stretne v základnej A-skupine s Francúzkou Marion Bartoliovou a Izraelčankou Šahar Peerovou.

NUSA DUA.

Rozhodol o tom pondelňajší žreb v stredisku Nusa Dua, pri ktorom 12 hráčok rozdelili do štyroch trojčlenných skupín. Do semifinále na "malom" Masters postúpia iba ich víťazky.

Z prvého koša dostala Rybáriková za súperku najvyššie nasadenú Bartoliovú, s ktorou v tomto roku odohrala už tri zápasy. Na antuke v mexickom Monterrey i v Pekingu ťahala za kratší koniec, no v auguste v americkom New Havene bývalú wimbledonskú finalistku zdolala a postúpila do štvrťfinále. S Peerovou sa zverenka trénera Mojmíra Mihala doposiaľ ešte nestretla. Izraelčanka sa v závere sezóny dostala do výbornej formy a v septembri vyhrala turnaje v Kantone a Taškente.

"Pri takomto žrebe si človek už veľmi nenavyberá, všetko sú to veľmi kvalitné a nepríjemné hráčky. S Marion som v tomto roku hrala už trikrát a viem, čo by na ňu mohlo platiť. Ak chcem uspieť, budem musieť hrať svoju hru. V New Havene sa mi proti nej podarilo otočiť už takmer stratený zápas, v ktorom som čelila mečbalom. Kebyže v Pekingu neurobím niektoré chyby, mohla som ju zdolať aj tam. S Peerovou som ešte nehrala, no dosť často sme spolu trénovali. Je to veľká bojovníčka, ktorá sa nevzdáva ani za nepriaznivého stavu, žiadna loptička nie je pre ňu stratená," povedala pre TASR priamo z Bali Rybáriková, ktorá si zatiaľ pochvaľuje exotické prostredie v Indonézii.

"Viaceré hráčky mi hovorili, že na Bali je krásne ako v raji a mali pravdu. Pricestovali sme v nedeľu večer, dnes som absolvovala prvý tréning. Pomaly sa do toho dostávam a zvykám si na povrch, ktorý je predsa len rýchlejší, čo by mi mohlo vyhovovať. Trénovali sme zatiaľ v hale, lebo vonku je extrémne teplo," dodala Rybáriková. Na Turnaji šampiónov s dotáciou 600.000 dolárov sa predstaví desať rebríčkovo najvyššie postavených hráčok, ktoré počas roka vyhrali aspoň jeden turnaj International Series a nekvalifikovali sa na MS WTA Tour do katarskej Dauhy.

Rybáriková v júni triumfovala na tráve v anglickom Birminghame. Tucet doplnili dve hráčky s voľnou kartou - Nemka Sabine Lisická a japonská veteránka Kimiko Dateová Krummová. Organizátori ponúkli voľnú kartu aj slovenskej jednotke Daniele Hantuchovej, zverenka brazílskeho trénera Larriho Passosa ju však napokon neakceptovala a rozhodla sa ukončiť sezónu.

žreb Turnaja šampiónov na Bali:

A-skupina: Marion Bartoliová (Fr.), Šahar Peerová (Izr.), Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR)

B-skupina: Samantha Stosurová (Austr.), Maria Jose Martinezová Sanchezová (Šp.), Ágnes Szávayová (Maď.)

C-skupina: Yanina Wickmayerová (Bel.), Anabel Medinová Garriguesová (Šp.), Kimiko Dateová Krummová (Jap.)

D-skupina: Sabine Lisicka (Nem.), Melinda Czinková (Maď.), Aravane Rezaiová (Fr.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková o žrebe na Bali: Dostala som nepríjemné hráčky