Rybáriková je v Bad Gasteine vo štvrťfinále

Magadaléna Rybáriková
Magadaléna Rybáriková (Autor: TASR)
TASR|22. júl 2009 o 13:45

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v rakúskom Bad Gasteine.

BAD GESTEIN. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v rakúskom Bad Gasteine (dotácia 220.000 dolárov). V druhom kole si ako nasadená šestka poradila s Francúzkou Pauline Parmentierovou za 2:04 h v troch setoch 6:3, 4:6 a 6:4. Rybáriková si tak dala pekný darček k stredajším meninám.

V dueli o postup do semifinále sa slovenská trojka v piatok stretne s lepšou zo súboja medzi víťazkou podujatia v Prahe Rakúšankou Sybille Bammerovou a Rumunkou Ioanou Ralucou Olaruovou. Rybáriková má v Bad Gasteine už teraz istú prémiu 5340 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 70 bodov.

Rybárikovej nevyšiel úvod stretnutia s Parmentierovou, keď v treťom geme neuhrala pri svojom podaní ani loptičku a Francúzka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 3:1. V ďalších minútach však zverenka trénera Mojmíra Mihala pritvrdila na podaní i na returne a po šnúre piatich gemov za sebou získala prvý set vo svoj prospech.

V druhom dejstve prehrávala Rybáriková už 1:5 a v siedmom geme čelila setbalu. Slovenka síce znížila na 4:5, no v desiatej hre ju opäť nepodržal servis a tak prišiel na rad tretí set. O osude rozhodujúceho dejstva rozhodol Tildenov gem, v ktorom Rybáriková prelomila Parmentierovej podanie. Za stavu 5:4 premenila Slovenka v poradí druhý mečbal a štvrtýkrát v tejto sezóne postúpila do singlového štvrťfinále. V júni na anglickej tráve v Birminghame sa tešila z premiérového titulu na ženskom profesionálnom okruhu, v tasmánskom Hobarte a v thajskej Pattayi sa dostala do semifinále.

Rybáriková po postupe medzi elitnú osmičku v Bad Gasteine neskrývala spokojnosť. "Je to veľmi pekný darček k mojím meninám. Počas zápasu som si ani veľmi neuvedomovala, že mám dnes sviatok, sústredila som sa na každú loptičku. Nebolo to vôbec jednoduché a poriadne som sa vytrápila. Vedela som, že Parmentierová bude nepríjemná súperka, veď vlani to tu celé vyhrala. Podmienky boli trochu zvláštne, loptičky dosť lietali. Ťahali sme sa o každý gem a bol to zápas plný zvratov. V treťom sete za stavu 3:3 sa mi ju podarilo brejknúť a potom som si už suverénne vyhrávala svoje servisy," povedala pre TASR Rybáriková, ktorá očkáva, že v piatok nastúpi proti Bammerovej. "Ešte som s ňou nehrala. Minulý týždeň vyhrala turnaj v Prahe a môže byť trochu unavená, no je veľmi dobre atleticky pripravená, takže ak zdolá Olaruovú, bude nepríjemná. S Rumunkou som hrala vlani na na harde a zdolala som ju," dodala Rybáriková.

dvojhra - 2. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (6-SR) - Pauline Parmentierová (Fr.) 6:3, 4:6, 6:4

Ďalšie výsledky

Jaroslava Švedovová (Kaz.) - Šahar Peerová (9-Izr.) 6:2, 6:1

Yvonne Meusburgerová (Rak.) - Tatjana Maleková (Nem.) 6:2, 2:6, 6:4

Anna-Lena Grönefeldová (7-Nem.) - Tereza Hladíková (ČR) 6:3, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková je v Bad Gasteine vo štvrťfinále