Rušný piatok u "Škrtelovcov", prišiel Suarez a Torres dostal stop

TASR|29. jan 2011 o 09:12

Na Anfield Road majú za sebou rušný piatok.

LIVERPOOL. Vedenie anglického futbalového klubu Liverpool FC najskôr zverejnilo prestup uruguajského útočníka Luisa Suareza z AFC Ajax za 23 miliónov libier, aby o niekoľko hodín neskôr odmietlo písomnú žiadosť španielskeho útočníka Fernanda Torresa o uvoľnenie z klubu. Ten tak reagoval na ponuku Chelsea, ktorú ale klub od rieky Mersey odmietol.

Torres prežíva po zranení kolena nepresvedčivú sezónu rovnako ako celý Liverpool, v 26 zápasoch dal deväť gólov. Zdá sa však, že po trénerskej rošáde pod vedením kouča Kenny Dalglisha trochu ožil, v štyroch dueloch skóroval trikrát.

"Očakávame spoločne s fanúšikmi od neho oddanosť, ktorú nám prejavil pri podpise zmluvy. Torres dostal písomnú žiadosť na prestup, ktorú však Liverpool zamietol," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení klubu z Liverpoolu.

Liverpool figuruje po stredajšej ligovej výhre nad Fulhamom (1:0) na siedmom mieste v Premiership, pričom na štvrté miesto znamenajúce priamy postup do Ligy majstrov stráca deväť bodov. Tréner Carlo Ancelotti odmietol komentovať ponuku Chelsea na prestup Torresa, avšak uviedol, že je šťastný, ak sa klub snaží posilniť káder.

"Nebudem to komentovať, lebo to je otázka pre našich funkcionárov. Torres nie je môj hráč a preto musím rešpektovať Liverpool. Nie som však prekvapený z aktivít nášho klubu, ktorý sa snaží presadiť na prestupovom trhu," poznamenal Ancelotti.

Tŕň z päty by mohol tímu slovenského reprezentanta Martina Škrtela vytiahnuť ešte v tejto sezóne Suarez. Dvadsaťštyriročný Juhoameričan zaznamenal za Ajax Amsterdam, do ktorého prišiel v roku 2007 z Groningenu, 111 gólov v 159 stretnutiach.

Informovala agentúra AP a Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Rušný piatok u "Škrtelovcov", prišiel Suarez a Torres dostal stop