Rakúšania želajú Cibulkovej triumf v Linzi

SITA|20. okt 2008 o 15:27

Škoda, že Dominika Cibulková sa v roku 1989 nenarodila niekoľko kilometrov ďalej na západ.

LINZ. V takom prípade by dnes Rakúšania mali na okruhu WTA jedno horúce želiezko v ohni. Myslí si to redaktor internetového serveru Laola1.at, ktorý považuje 19-ročnú Slovenku za tenisovú kométu práve vrcholiacej sezóny.

Jej finálové účasti na turnajoch v Amelia Island a Montreale, ale aj množstvo ďalších skvelých výsledkov prakticky na všetkých povrchoch Slovenku posunulo až do najlepšej dvadsiatky svetového rebríčka. Špinavej blondínke z Bratislavy chýba síce stále turnajové víťazstvo, ale to sa môže už v Linzi zmeniť," upozorňujú Rakúšania.

Tí si zároveň všimli, že energiou nabitá hráčka je na kurte veľkou bojovníčkou a že je v dobrom slova zmysle dostatočne tvrdohlavá, keď ide za svojím cieľom. A v čom sú Cibulkovej rezervy? "Vzhľadom na nižší vzrast môže pociťovať hendikep na podaní, ale na druhej strane sa na kurte oveľa lepšie pohybuje ako väčšina súperiek, ktoré sú od nej o hlavu vyššie," tvrdí známu skutočnosť rakúsky zdroj.

"Okrem servisu musím zapracovať aj na lepšom taktickom myslení. Najmä počas dlhých výmen stále dostatočne neuvažujem nad údermi," citujú Rakúšania Cibulkovú. Na otázku, aký špeciálny cieľ si spolu s trénerom Vladimírom Pláteníkom kladú do budúcnosti, slovenská tínedžerka odpovedala: "Nič špeciálne. Chcem však s tenisom dosiahnuť toľko, koľko sa bude dať." Cibulkovej súperkou v 1. kole dvojhry na turnaji Generali Ladies v Linzi bude v utorok Rakúšanka Yvonne Meusburgerová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rakúšania želajú Cibulkovej triumf v Linzi