Radwanská musí pridať, hovorí jej trénerka Navrátilová

Martina Navrátilová, trénerka Poľky Agnieszky Radwaňskej, sleduje zápas proti Američanke Venus Williamsovej v osemfinále.
Martina Navrátilová, trénerka Poľky Agnieszky Radwaňskej, sleduje zápas proti Američanke Venus Williamsovej v osemfinále. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. jan 2015 o 13:08

Koncom vlaňajška došlo v Navrátilovej živote k dvom zmenám. Trénuje Poľku a vydala sa.

Americká 18-násobná grandslamová víťazka narodená v Prahe MARTINA NAVRÁTILOVÁ (58) hrá na Australian Open v súťaži legiend po boku Marion Bartoliovej. Zatiaľ majú vyrovnanú bilanciu, prehrali s párom Lindsay Davenportová – Rennea Stubbsová, ale zdolali pár Barbara Schettová, Nicole Bradtkeová.

Koncom vlaňajška došlo v jej živote k dvom zmenám – 8. decembra začala trénerskú spoluprácu s Poľkou Agnieszkou Radwanskou, svetovou šestkou, a 15. decembra sa vydala za Juliu Lemigovú (42), poslednú miss ZSSR 1990, s ktoru vychovávajú dve dcéry (Victoria 13, Emma 8) z predchádzajúceho Lemigovovej vzťahu s mužom.

Blahoželáme, tenis vám ide ešte dobre. Ako často chytíte raketu do ruky?

„Ďakujem, ale už to nie je tak často. Priemerne raz za dva týždne. Rada by som hrala viac, ale už to nejde. Doma v Amerike mám komplikovanejší život. Veľa starostí, vediem domácnosť, vodím deti do školy, a navyše, nieto veľa takých dobrých hráčok, aby som si mohli schuti na slušnej úrovni zahrať. Takže radšej vyleziem na bicykel alebo si dám jógu. Ale keď už hrám, tak ma to baví.“

Okrem občasného hrania ešte komentujete, teraz aj trénujete Agnieszku Radwanskú a ešte k tomu ste aj čerstvá manželka. Ako to všetko stíhate?

„Našťastie som manželku a deti nechala doma a tak tu mám len tri povinnosti – na polovičný úväzok trénujem Agnieszku, akurát začíname spoluprácu, nejakých pár zápasov nastúpim na súťaž legiend, ale to je skôr taká rozcvička a komentujem pre televízny Tennis Channel.“

Dá da povedať, že úspech Ivana Lendla s Andym Murraym trochu ovplyvnil aj vaše rozhodnutie trénovať Radwanskú?

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Radwanská musí pridať, hovorí jej trénerka Navrátilová