Poliaci na MS nepostúpia, chcú však dobyť Wembley

(Autor: ilustračné - tasr/ap)
TASR|13. okt 2013 o 18:38

Anglicko sa bude musieť zaobísť bez zraneného Glena Johnsona a potrestaného Kylea Walkera.

LONDÝN. Anglicko musí pre definitívny postup na futbalové majstrovstvá sveta do Brazílie urobiť ešte jeden krok - vyhrať vo Wembley nad Poľskom.

Očakáva sa totiž plný bodový zisk Ukrajiny na pôde futbalového trpaslíka San Marina.

Poliaci sú už síce mimo hry aj o barážovú miestenku, ale vo Wembley sa budú môcť oprieť o podporu asi 23.000 svojich fanúšikov. Tí veria, že by sa mohol opakovať rok 1973, keď Poľsko remizovalo s Anglickom 1:1 a postúpilo na MS do Nemecka.

"Na Poľsko už nie je žiaden tlak, naopak Angličania budú pod stresom, pretože oni musia vyhrať. Akýkoľvek iný výsledok by im ich fanúšikovia neodpustili," povedal bývalý brankár poľskej reprezentácie Jan Tomaszweski, hrdina remízového kvalifikačného duelu z Wembley v roku 1973.

Útočník Albiónu a Manchestru United Wayne Rooney verí, že Anglicko sa dostane aj cez poslednú prekážku a zabezpečí si priamy postup do Brazílie. "Máme niekoľko vynikajúcich a aj mladých hráčov. Toto mužstvo má budúcnosť," povedal Rooney.

Tréner anglickej reprezentácie Roy Hodgson sa v poslednom kvalifikačnom zápase bude musieť zaobísť bez zraneného Glena Johnsona a potrestaného Kylea Walkera.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Poliaci na MS nepostúpia, chcú však dobyť Wembley