Polášek postúpil do ďalšieho finále vo štvorhre

Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková (Autor: TASR)
TASR|24. júl 2009 o 15:15

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nepostúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v rakúskom Bad Gasteine.

BAD GASTEIN. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nepostúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v rakúskom Bad Gasteine (dotácia 220.000 dolárov).

Vo štvrťfinále ako nasadená šestka prehrala s Rumunkou Ioanou Ralucou Olaruovou za 1:32 h v dvoch setoch 4:6 a 4:6. Zverenka trénera Mojmíra Mihala si z Bad Gasteinu odnáša šek na 5340 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 70 bodov.

Rybárikovej vyšiel úvod zápasu s Olaruovou, keď v druhom geme prelomila podanie Rumunky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 3:0. Olaruová však nezložila zbrane, od stavu 2:4 získala štyri gemy za sebou a prvý set sa stal napokon jej korisťou.

Rumunka bola na koni, na začiatku druhého dejstva sa po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1 a zápas dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:3 nevyužila pri podaní súperky štyri mečbaly, no v desiatom geme využila v poradí piatu možnosť a odplatila Rybárikovej dve predchádzajúce prehry.

Olaruová sa v semifinále stretne s víťazkou súboja medzi najvyššie nasadenou Francúzkou Alizé Cornetovou a Češkou Barborou Záhlavovou Strýcovou. Rybáriková nevyužila šancu postúpiť štvrtýkrát v tomto roku do singlového semifinále. Na začiatku sezóny bola medzi elitným kvartetom v Hobarte a v Pattayi. V júni na anglickej tráve v Birminghame sa Rybáriková tešila z premiérového titulu na ženskom profesionálnom okruhu.

Rybáriková bola po skončení zápasu na seba nahnevaná. "Začala som veľmi dobre, viedla som 3:0 a mala som niekoľko loptičiek na 4:0. Potom však prišiel nepochopiteľný výpadok, začala som kaziť ľahké loptičky a súperka sa chytila. Nehrala nejako výnimočne, bol to taký štandard, no dnes to na mňa stačilo, pretože som podala veľmi zlý výkon. Počas celého turnaja v Bad Gasteine som sa necítila vo svojej koži, problémy mi robila nadmorská výška. V každom zápase som sa trápila a taký je aj konečný výsledok," povedala pre TASR Rybáriková, ktorú teraz čakajú turnaje na americkom harde.

"Budúci týždeň budem trénovat na tvrdom povrchu v areáli Slávie a potom odlietam na zámorskú šnúru. Čakajú ma turnaje v Cincinnati, Toronte, New Havene a záverečné grandslamové podujatie sezóny US Open," dodala Rybáriková, ktorá nevyužila šancu postúpiť štvrtýkrát v tomto roku do singlového semifinále. Na začiatku sezóny bola medzi elitným kvartetom v Hobarte a v Pattayi. V júni na anglickej tráve v Birminghame sa Rybáriková tešila z premiérového titulu na ženskom profesionálnom okruhu. Olaruová sa v semifinále stretne s víťazkou súboja medzi najvyššie nasadenou Francúzkou Alizé Cornetovou a Češkou Barborou Záhlavovou Strýcovou.

Dvojhra - štvrťfinále:

Ioana Raluca Olaruová (Rum.) - Magdaléna Rybáriková (6-SR) 6:4, 6:4

Polášek do finále štvorhry na turnaji ATP v Hamburgu

Slovenský tenista Filip Polášek a Brazílčan Marcelo Melo zvíťazili v piatkovom stretnutí semifinále štvorhry na turnaji ATP World Tour 500 International German Open v nemeckom Hamburgu (dotácia 1,15 milióna eur, antuka) nad štvorkami miestnej deblovej súťaže, Čechmi Lukášom Dlouhým a Davidom Škochom, za 49 minút hladko 6:2, 6:1.

Od utorka 24-ročný zvolenský rodák Polášek (29. v renkingu ATP vo štvorhre, najvyššie bol na 22. mieste) a jeho juhoamerický partner Melo (s Čechom Jaroslavom Levinským, s ktorým minulý týždeň triumfoval vo švédskom Bastade, by sa slovenský Tenista Roka 2008 "nezmestil" do tejto súťaže) už teraz majú istotu 300 bodov do párového svetového rebríčka ATP a spoločného šeku na 32 250 eur.

V nedeľňajšom súboji o titul v areáli Am Rothenbaum si zmerajú sily s úspešnými zo sobotňajšieho zápasu Christopher Kas, Viktor Troicki (Nem./Srb.) / Simon Aspelin Paul Hanley (Švéd./Austr.) - František Čermák, Michal Mertiňák (ČR/SR). Do úvahy teda prichádza aj derby, ktoré sa predtým naposledy udialo v apríli v 1. kole v Barcelone, vtedy so šťastným koncom zápasového tajbrejku pre Poláška, ktorý hral s Američanom Travisom Parrottom.

Daviscupový reprezentant SR Polášek má na konte tri deblové triumfy na hlavnom profesionálnom okruhu zo šiestich finále. Prvé dve trofeje získal vlani - najprv vo švajčiarskom Gstaade s Levinským a potom v ruskom Petrohrade po boku Parrotta. So spomenutým Parrottom nezvládol tento rok posledný krok v americkom Memphise a v britskom Eastbourne, v sezóne 2008 ťahali za kratší koniec vo finále v španielskej Valencii.

Štvorhra - semifinále:

Marcelo Melo, Filip Polášek (Braz./SR) - Lukáš Dlouhý, David Škoch (4-ČR) 6:2, 6:1 za 49 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek postúpil do ďalšieho finále vo štvorhre