Podľa predbežných prepočtov Cibulkovej rekord

SITA|1. jún 2009 o 13:01

Podľa predbežných nezáväzných prepočtov si slovenská tenistka Dominika Cibulková svojím postupom do štvrťfinále dvojhry na druhom gradslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži zabezpečila nový osobný rebríčkový rekord.

PARÍŽ. Aj v prípade utorňajšej prehry s Ruskou Mariou Šarapovovou by sa terajšia 19. hráčka renkingu WTA Tour mala k 8. júnu posunúť na 15. miesto.

Doterajším maximom dvojnásobnej finalistky z hlavného profesionálneho okruhu Cibulkovej je 16. priečka. Zverenkyňa Vladimíra Pláteníka sa s maximálnou pravdepodobnosťou teraz posunie pred Číňanku Jie Ženg, Francúzku Amélie Mauresmovú, Švajčiarku Patty Schnyderovú a Estónku Kaiu Kanepiovú. Ak napokon prenikne až do semifinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska, mala by sa dostať aj pred Talianku Flaviu Pennettovú na 14. post za Srbku Anu Ivanovičovú, ktorú po neobhájení parížskeho antukového titulu čaká výrazný pokles z 8. pozície.

Slovenkin progres teoreticky ešte môžu ovplyvniť rivalky, ktoré sú v hodnotení za ňou a na RG takisto zostávajú v hre, konkrétne domáca Virginie Razzanová, Austrálčanka Samantha Stosurová a Rumunka Sorana Cirsteová, museli by však dosiahnuť mimoriadne prenikavé výsledky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Podľa predbežných prepočtov Cibulkovej rekord