Petr Čech: Proti Liverpoolu chcem udržať čisté konto

SITA|18. nov 2011 o 16:28

Brankár anglického futbalového klubu Chelsea FC Petr Čech dúfa, že si na svoje konto pripíše ďalšie čisté konto v nedeľňajšom zápase Premier League 2011/2012 proti Liverpool FC.

LONDÝN.

"The Blues" veria, že sa im podarí zmenšiť náskok vedúceho Manchestru City. Gólman Chelsea pomohol Čechom k účasti na budúcoročných majstrovstvách Európy v Poľsku a na Ukrajine dvoma čistými kontami v dvojstretnutí baráže o postup na ME 2012 proti Čiernej Hore. Predtým P. Čech neinkasoval ani v ligovom dueli s Balckburnom 5. novembra a dúfa, že šnúru bez inkasovaného gólu natiahne na štyri zápasy v rade.

"Mám za sebou dva veľmi dobré zápasy v reprezentácii. V oboch dueloch som mal niekoľko kvalitných zákrokov a udržal som si čisté konto, čo určite veľkou mierou prispelo k nášmu postupu na európsky šampionát, takže som veľmi spokojný. Verím, že nedostanem gól ani vo veľmi náročnom stretnutí proti Liverpoolu," cituje oficiálna stránka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) slová 29-ročného českého brankára.

Spomenutý duel proti Blackburnu bol len druhým ligovým v tejto sezóne, v ktorom mužstvo zo Stamford Bridge neinkasovalo gól. Tým ďalším bolo meranie síl so Stoke City hneď v úvodnom kole tohto ročníka. Chelsea je v tabuľke najvyššej anglickej súťaže na štvrtom mieste, keď za vedúcim Manchestrom City zaostáva o deväť bodov. Liverpool je šiesty a má o ďalšie tri body menej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Petr Čech: Proti Liverpoolu chcem udržať čisté konto