Washington prehrával už o štyri goly, nakoniec predviedol veľký obrat

Alexander Ovečkin.
Alexander Ovečkin. (Autor: Karl B DeBlaker SITA/AP)
SITA|26. okt 2019 o 06:04

Marinčin ostal na tribúne.

NEW YORK. Šesť piatkových zápasov NHL neprinieslo ani jedno slovenské predstavenie na ľade. Obranca Toronta Martin Marinčin bol iba medzi zdravými náhradníkmi pri víťazstve svojho tímu nad San Jose 4:1.

Útočník Washingtonu Richard Pánik je zranený, preto sa nemohol podieľať na skvelom obrate Capitals na ľade Vancouveru z 1:5 na 6:5 po predĺžení.

Nathan MacKinnon sa stal prvým hráčom v histórii tímu Colorado Avalanche, ktorý bodoval v desiatich zápasoch na začiatku súťažného ročníka. Colorado zvíťazilo na ľade Vegas hladko 6:1 a MacKinnon si pripísal dve asistencie.

Celkovo má na konte 5 gólov a 9 asistencií. Nazem Kadri a Matt Calvert pridali po dva góly a brankár Philipp Grubauer 25 zákrokov.

MacKinnon napodobnil Šťastného

Francúzsky útočník Pierre-Édouard Bellemare sa proti svojmu bývalému tímu Vegas uviedol troma bodmi (1+2), bol to jeho prvý trojbodový zápas v kariére v NHL. Colorado je po ôsmom víťazstve v sezóne lídrom Západnej konferencie NHL.

V spoločnej histórii tímov Colorado Avalanche a jeho predchodcu Québec Nordiques predviedli desaťbodové šnúry v úvode sezóny až šiesti hokejisti. Patrí medzi ne aj slovenská legenda Peter Šťastný, Švéd Mats Sundin či kanadský elegán Joe Sakic.

"Vie byť veľmi dominantný v zápasoch a to rozličným spôsobom. Je pre mňa pozitívny signál, že takto dokáže prispievať. A najmä, že po desaťzápasovej sérii s bodmi stále nie je úplne šťastný zo svojich výkonov," uviedol tréner Colorada Jared Bednar na adresu MacKinnona.

Ešte o jedno víťazstvo a dva body viac ako Colorado získalo Buffalo a s 19 bodmi kraľuje celej súťaži. Buffalo zvíťazilo na ľade Detroitu 2:0 aj vďaka 41 zákrokom Linusa Ullmarka.

Tréner Buffala bol s výkonom spokojný

Švédsky gólman si pripísal prvý shutout v sezóne a tretí v kariére. Na triumfe Sabres majú veľký podiel aj Jack Eichel s dvoma asistenciami a Sam Reinhart s gólom a asistenciou. Detroit prehral siedmykrát v sérii a na Východe je predposledný.

"Dosiahli sme z môjho pohľadu najpríjemnejšie víťazstvo v sezóne. Predchádzajúci deň sme prehrali spôsobom, z ktorého som bol sklamaný (2:6 na ľade Rangers - pozn.). V krátkom čase sme však dokázali nadviazať na náš herný plán a podľa neho aj hrať," rád skonštatoval Ralph Krueger, tréner Buffala, na webe NHL.

"Len som sa snažil zostať čo najdlhšie na nohách a urobiť zo seba veľkého. Bol to zákrok, ktorý raz za čas vyjde a inokedy zasa nemusí. Dnes to vyšlo v môj prospech," komentoval Ullmark zneškodnený pokus Valtteriho Filppulu z úniku za stavu 0:0 ešte v prvej tretine.

NHL 2019/2020 - základná časť - výsledky - sobota

Vegas - Colorado 1:6 (1:2, 0:3, 0:1)

New Jersey - Arizona 3:5 (2:1, 1:2, 0:2)

Toronto - San Jose 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Detroit - Buffalo 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Ottawa - Islanders 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)

Vancouver - Washington 5:6 sn 2:1, 3:1, 0:3 - 0:0, 1:2)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Washington prehrával už o štyri goly, nakoniec predviedol veľký obrat