Američania potvrdili úlohu favorita, Dánsku strelili sedem gólov

Hráč Spojených štátov Clayton Keller (vľavo) strieľa jeden z gólov USA do siete Dánska.
Hráč Spojených štátov Clayton Keller (vľavo) strieľa jeden z gólov USA do siete Dánska. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. máj 2017 o 16:15

Hokejisti Spojených štátov odčinili šokujúcu prehru z úvodu turnaja, keď nestačili na domáce Nemecko po výsledku 1:2.

MS v hokeji 2017 - A-skupina:

KOLÍN NAD RÝNOM (NEMECKO)

USA - Dánsko 7:2 (3:1, 3:1, 1:0)

Góly: 6. Lee (Gaudreau, Larkin), 14. Keller (McAvoy, Schmaltz), 19. Gaudreau (D. Larkin), 35. Keller (Bjugstad), 38. A. Lee (Hanifin, Eichel), 38. B. Nelson (Schmaltz), 53. Keller - 17. Madsen (Ehlers, J. Jensen), 22. Hardt (Jakobsen)

Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: N. Ehlers (Dán.) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jeřábek (ČR), Odiňš (Lot.) - Deďuľa (Biel), Leermakers (Hol.), 8764 divákov

USA: Hellebuyck - DeKeyser, Murphy, Hanifin, Trouba, Trevor van Riemsdyk, McAvoy, Brickley - Lee, Eichel, Gaudreau - Nelson, Larkin, Schmaltz - Bjork, Copp, Compher - Keller, Dvorak, Bjugstad - Greenway.

Dánsko: Dahm - Jesper Jensen, N. Jensen, Kristensen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser - Madsen, Regin, Ehlers - Hardt, Jakobsen, Storm - Christensen, Green, Russell - Poulsen, Aagaard, Bau - Meyer

KOLÍN NAD RÝNOM. Útočník Clayton Keller sa hetrikom podieľal na pohodlnom víťazstve reprezentácie Spojených štátov 7:2 nad výberom Dánska v nedeľňajšom dueli na MS v hokeji 2017, ktoré sa konajú v Nemecku a Francúzsku.

V stretnutí kolínskej A-skupiny sa síce Dánom, ktorí ako organizátor nasledujúceho šampionátu nemôžu zostúpiť do nižšej kategórie, podarilo skorigovať na 1:2 aj 2:3, ale Američania napokon pohodlne dokráčali k triumfu a trom bodom.

Za výber USA sa dvakrát presadil Anders Lee. Po jednom zásahu pridali Johnny Gaudreau a Brock Nelson. Góly Dánov dali Morten Madsen a Nichlas Hardt.

"Veľmi sa tešíme z prvého triumfu na turnaji. Veríme, že ďalšie budú pribúdať," hodnotil po skončení stretnutia americký obranca Noah Hanifin.

"Hráme veľmi dobre, darí sa nám v presilovkách a oslabeniach. To je dôležité."

Dánov čaká po dni voľna ďalší zápas v utorok, keď o 20:15 nastúpia proti Slovensku. Američania budú hrať takisto o 20:15 v pondelňajšom šlágri proti Švédom.

Hokejisti USA potvrdili úlohu favorita.
Hokejisti USA potvrdili úlohu favorita. (Autor: TASR/AP)

Hlasy po zápase:

Dylan Larkin, útočník USA: "V dnešnom zápase bolo veľa vylúčených, no my sme skvelo hrali v presilovkách aj v oslabeniach. Výborne nás podržal aj brankár. Výsledok nás teší, ale už máme v hlavách zajtrajší zápas proti Švédom, ktorý bude určite náročný. Aj proti tomuto súperovi chceme ukázať naše prednosti."

Oliver Lauridsen, obranca Dánska: "Už pred zápasom sme vedeli, že Američania majú tím plný mladých a šikovných hráčov. To sa aj potvrdilo a náš súper ukázal svoju šikovnosť hlavne v presilovkách. My sme spravili veľa chýb, ale hokej je práve o nich. Páčilo sa mi, ako sme hrali v tretej tretine, no to už bol duel rozhodnutý. Myslím si, že sme dobrý tím, ale dnes sme spravili priveľa chýb v organizácii hry."

Online prenos MS v hokeji 2017: USA - Dánsko

Majstrovstvá sveta Skupina A 2016/2017
07.05.2017 o 16:15
USA
7:2
(3:1, 3:1, 1:0)
60' minúta
Ukončený
Dánsko
Prehľad
Góly a asistencie: 6. Lee (J. Gaudreau, D. Larkin), 14. Keller (McAvoy, Schmaltz), 19. J. Gaudreau (D. Larkin), 35. Keller (Bjugstad), 38. B. Nelson (Hanifin, Eichel), 38. B. Nelson (Schmaltz), 53. Keller – 17. Madsen (Ehlers, J. Jensen), 22. Hardt (Jakobsen). Rozhodca: Jeřábek (CZE), Odins (LAT) – Deďuľa (BLR), Leermakers (NED).
Prenos
Američania si napravili chuť po tesnej porážke s Nemeckom a dnes jasne zdolali Dánov. Počas celého duelu boli lepší, ale do výsledky to pretavili až v druhej polovici stretnutia. Rozhodujúcim momentom bola nepremenená šanca Madsa Christensena, ktorý nedokázal vyrovnať na 3:3. Potom prišli rýchle góly Američanov a zámorský výber nakoniec triumfoval presvedčivo 7:2.
Strely na bránu: 34 – 25.
Najlepší hráči zápasu: Clayton Keller (USA) – Morten Madsen (Dánsko).
Koniec zápasu.
59:42
Frederik Storm mohol skorigovať prehru svojho tímu. Dánsky útočník sa ocitol v nájazde z ľavej strany, ale minul bránu.
59:00
Posledná minúta zápasu. Dáni majú problém dostať puk z vlastného obranného pásma.
57:55
Američania dobre zakombinovali v útočnom pásme. Na konci akcie bol Jack Eichel, ktorý našiel pripraveného Sebastiana Dahma.
57:38
Hra bola zastavená v strednom pásme, pretože puk opustil ľadovú plochu. Vhadzuje sa pri dánskej striedačke.
57:01
Frederik Storm sa natlačil do koncovky z pravého krídla, ale jeho aktivitu zastavil americký brankár. Hellebuyck zasiahol aj proti strele Kristensena od modrej čiary.
56:18
Dánsko odohralo kvalitnú presilovku, počas ktorej bolo nasťahované v útočnom pásme. Chýbala však početnejšia streľba.
54:46
Nikolaj Ehlers jemne tečoval puk pred bránou, ale ten putoval priamo do pripraveného Connora Hellebuycka.
54:18
Dáni dostávajú šancu na zníženie v presilovej hre. Dylan Larkin si odsedí dve minúty za hákovanie.
53:46
Morten Poulsen zakončoval švihom z pravého krídla, ale nemieril vôbec presne a poslal puk takmer na ochrannú sieť.
53:00
goalUSA dali gól! Americký tím zvyšuje svoje vedenie. CLAYTON KELLER prihrával pred prázdnu bránu spoluhráčovi, ale Patrick Russell si nechtiac zrazil puk do vlastnej siete. Útočník USA dosiahol hetrik. Bez asistencie.
52:03
Momentálne prebieha krátka úprava ľadovej plochy počas reklamnej prestávky. Po jej skončení nás čaká záverečných osem minút duelu.
51:34
Johnny Gaudreau dlho držal puk na svojej hokejke, no len bezcieľne krúžil v útočnom pásme. Napokon prihral Eichelovi, ktorý nedokázal zakončiť.
50:28
importantAmeričania predviedli krásnu útočnú akciu. Prostredníctvom rýchlej výmeny puku sa dostal do veľkej šance Noah Hanifin, ale zblízka nemieril presne.
49:35
Charlie McAvoy vystrelil švihom od modrej čiary. Puk preletel okolo dánskej brány a Sebastian Dahm nemusel zasahovať.
48:45
Zápas stratil náboj aj tempo. Oba tímy vedia, že o víťazovi je rozhodnuté a v závere sa už len dohráva.
48:04
Anders Bjork sa ocitol v dobrej šanci pred dánskou bránou, ale rozhodca na čiare videl ofsajd. Nasleduje reklamná prestávka.
47:50
Američanom nevyšiel prechod do útočného pásma. Nepresná prihrávka znamenala zakázané uvoľnenie.
47:03
Zámorský tím nevyužil druhú presilovku po sebe a po jej skončení mohol inkasovať. V úniku sa ocitol Storm, ktorý naskočil z trestnej lavice.
46:12
Dnes takmer neviditeľný obranca Jacob Trouba napriahol od modrej čiary. Jeho príklep skončil na hrudi pripraveného Sebastiana Dahma.
45:45
Američania sa nikam nehrnú, pretože majú komfortný štvorgólový náskok. Dáni preto pohodlne bránia.
45:03
Evidujeme ďalšie vylúčenie v dánskom tábore. Frederik Storm si odpyká dve minúty za držanie hokejky.
44:02
Peter Regin krásne prihral cez celé pásmo pred bránou stojacemu Mortenovi Madsenovi, no ten netrafil puk zo vzduchu.
43:14
Dáni prežili oslabenie pri vylúčení Kristensena. Američania boli síce nasťahovaní pred Dahmom, ale nedokázali vymyslieť žiadnu gólovú šancu.
42:00
Dylan Larkin dostal odrazený puk priamo na hokejku, strieľal do odkrytej brány, ale jeho príklep zblokovala dánska defenzíva.
41:14
Američania majú ďalšiu presilovkovú možnosť. Dve minúty za držanie si odsedí dánsky obranca Emil Kristensen.
41:05
Nick Schmaltz sa pretlačil pred bránu, ale bol veľmi blízko a nedokázal prudšie zakončiť. Sebastian Dahm jeho pokus zastavil.
40:30
Nikolaj Ehlers skúsil otočku okolo amerického obrancu, ale ušiel mu puk a nedokázal presne zakončiť.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Strely na bránu: 26 – 20.
Dánski hokejisti mali výborný nástup do prostredného dejstva, keď znížil Nichlas Hardt na rozdiel jediného gólu. Potom mal Mads Christensen obrovskú šancu vyrovnať, no nevyužil ju a v druhej polovici tretiny sledoval prevahu Američanov. Zámorský výber prebral iniciatívu a dosiahol tri góly. Presadili Clayton Keller a dvakrát Brock Nelson.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:48
Americký výber prežil presilovku dánskeho tímu a do šatne pôjde s pohodlným náskokom.
39:25
Dánom vyšla pekná kombinácia na jeden dotyk. Spred brány zakončoval Frederik Storm, ktorý našiel iba lapačku Connora Hellebuycka.
39:00
Američania sa zatiaľ pohodlne bránia v oslabení. Vyhodili puk cez všetky čiary až za Sebastiana Dahma.
37:48
Dáni dostávajú šancu na zníženie manka. Dve minúty za vrazenie na mantinel dostal americký útočník Andrew Copp.
37:37
goalUSA dali gól! Američania v závere druhej tretiny ukazujú svoju silu. Nick Schmaltz obral o puk pri mantineli Jespera Jensena, prihral pred odkrytú bránu BROCKOVI NELSONOVI a ten nemohol zaváhať. Asistencia: Nick Schmaltz.
37:09
goalUSA dali gól! Americký tím využíva tretiu presilovku v dnešnom zápase. BROCK NELSON sa dobre zorientoval pred bránou súpera a zasunul puk za bezmocného Sebastiana Dahma. Asistencie: Noah Hanifin, Jack Eichel.
37:00
Američania premrhali úvodnú minútu presilovej hry, ale teraz sú už usadení v pásme a rozbiehajú kolotoč.
36:04
Johnny Gaudreau bol zastavený v úniku po krídle iba nedovoleným spôsobom. Emil Kristensen ho podrazil a odsedí si dve minúty.
35:55
Connor Hellebuyck zase ukázal svoje brankárske schopnosti. Vytiahol rýchlu lapačku proti príklepu Emila Kristensena.
34:59
Dáni ihneď odpovedali prienikom po pravom krídle. Strieľal Nikolaj Ehlers, ktorého vychytal pozorný Connor Hellebuyck.
34:33
goalUSA dali gól! CLAYTON KELLER sa drzo natlačil z uhla pred bránu, prešiel okolo Sebastiana Dahma a puk zasunul za jeho chrbát. Vydarená individuálna akcia mladého útočníka. Asistencia: Nick Bjugstad.
34:20
Hra je opäť prerušená a nasleduje reklamná prestávka. Američania sa previnili proti pravidlám ofsajdom.
34:03
Dáni pokazili rozohrávku. Z vlastného obranného pásma poslali puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
33:16
Posledné minúty patria Američanom, Zámorský tím prespal prvú polovicu druhej tretiny a teraz sa konečne dostáva do tempa.
32:23
importantAmerický tím nevyužil prečíslenie dvoch proti jednému. J. T. Compher mohol prihrávať Andersovi Bjorkovi, ale namiesto toho ohrozil dánskeho gólmana.
31:45
Teraz mohli skórovať Američania. Nepríjemnú strelu z ostrého uhla vyrazil Sebastian Dahm iba na hokejku voľného Johnnyho Gaudreaua, ktorého pokus Dáni zblokovali.
30:00
importantDáni spálili obrovskú šancu na vyrovnanie. Mads Christensen sa ocitol úplne voľný pred americkou bránkou a zblízka zakončil. Connor Hellebuyck na poslednú chvíľu zasiahol, čím prekvapil aj kolínsku réžiu, ktorá nasvietila bránu USA ako pri góle.
29:42
Markus Lauridsen podporil útočnú akciu dánskeho tímu. Obranca sa vydal dopredu, ale jeho príklep bol zblokovaný mimo hracej plochy.
29:27
Connor Murphy nahadzoval puk od modrej čiary pred bránu, kde ho tečoval Anders Lee. Takisto namieril na ochrannú sieť.
29:02
Andrew Copp vnikol do útočného pásma, skúsil vystrelil z vrcholu ľavého kruhu, ale Dáni tečovali puk na ochrannú sieť.
28:16
Sebastian Dahm mal dostatok práce. Pred jeho bránou Američania aktívne strieľali a dorážali, ale dánsky gólman aj s pomocou defenzívy odolal.
27:38
Američania nevyužili rýchly protiútok, pretože zlyhali vo finálnej fáze. Anders Lee ani Johnny Gaudreau nedokázali presne prihrať.
26:50
Dáni pokračujú v druhej tretine v zlepšenom výkone. Mikkel Aagaard predviedol sebavedomý prienik po ľavom krídle a strelou švihom vyskúšal Hellebuycka.
26:12
Dánsko zatlačilo zámorský výber. Takmer celé dve minúty strávilo pred Hellebuyckom, ale napriek aktivite neskórovalo.
25:10
Andrew Copp využil nepresnú prihrávku Dánov v útočnom pásme a vyhodil puk cez všetky čiary.
24:40
Dáni hrajú presilovku veľmi aktívne. Delovku Jespera Jensena zlikvidoval Hellebuyck, pokus Petra Regina bol zblokovaný.
24:12
Na ľade sa udialo viacero hraničných zákrokov, ktoré mohli byť potrestané dvoma minútami. Na trestnú lavicu napokon odchádza Christian Dvorak za podrazenie.
23:26
importantAmeričania zaváhali v rozohrávke za vlastnou bránou a takmer za to pykali. Mads Christensen sa obtočil okolo súperovej svätyne a chcel pretlačiť puk za Hellebuycka.
22:40
Anders Bjork strieľal z pravého krídla, no minul bránu. Američania stále zostávajú v útoku.
22:13
Americkí hokejisti odpovedali na inkasovaný gól náporom pred dánskou bránou. Vymysleli však iba strelu Trevora van Riemsdyka od modrej čiary.
21:08
goalDánsko dalo gól! Američania nezachytili úvod tretiny, dovolili súperovi usadiť sa v útočnom pásme a ten to využil. NICHLAS HARDT si počkal pred bránou a zblízka napálil puk do siete. Asistencia: Julian Jakobsen.
20:45
Emil Kristensen prudko vypálil od modrej čiary a puk len tesne minul americkú bránu. Connor Hellebuyck nemusel zasahovať.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Strely na bránu: 17 – 7.
Američania dlho diktovali tempo hry a vytvorili si dvojgólový náskok, keď sa presadili Anders Lee a Clayton Keller. Dánov potom vrátil do boja presilovkový gól Mortena Madsena, no v závere tretiny ešte raz inkasovali v oslabení od Johnnyho Gaudreaua.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
18:59
goalUSA dali gól! Máme tu ďalšiu využitú presilovú hru. JOHNNY GAUDREAU ideálne tečoval prihrávku z pravého krídla od Dylana Larkina a usmernil puk nechytateľne do siete. Asistencia: Dylan Larkin.
18:04
Nikolaj Ehlers a Connor Murphy sa ocitli vo vzájomnom súboji za americkou bránou. Obaja spadli na ľad, ale hlavný rozhodca videl iba faul útočníka Winnipegu Jets, ktorý dostal dve minúty za zásah do hlavy a krku a navyše desaťminútový osobný trest.
17:42
importantObrovská šanca dánskeho tímu. Morten Madsen sa dostal do samostatného nájazdu, ale jeho strela skončila iba v lapačke Connora Helleybucka.
17:04
Jesper B. Jensen zaváhal v rozohrávke pred vlastnou bránou, ale svoju chybu na poslednú chvíľu napravil a nepustil Leeho do šance.
16:10
goalDánsko dalo gól! Po využitej presilovke je znížené. Strela Nikolaja Ehlersa z ľavej strany vypadla americkému brankárovi a MORTEN MADSEN dopravil puk zblízka do siete. Asistencie: Nikolaj Ehlers, Jesper B. Jensen.
15:38
Americkí hokejisti majú stále veľkú hernú prevahu, ale teraz dávajú Dánom šancu na zníženie. Dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostal Nick Bjugstad.
15:38
Dáni počas signalizovaného vylúčenia pohrozili a mohli znížiť. Patrick Russell však neprekvapil pozorného Connora Helleybucka.
15:10
Brock Nelson sa ocitol v tesnej blízkosti dánskej brány. Americký útočník však namieril iba do pripraveného Sebastiana Dahma.
14:12
Američania hrali krátku presilovku po návrate Larkina z trestnej lavice. Vyprodukovali v nej dobrú strelu Jacka Eichela z ľavého krídla.
13:06
goalUSA dali gól! Američania skórovali v situácii štyroch proti štyrom. CLAYTON KELLER ostal voľný na pravom kruhu, mal dostatok času na to, aby presne namieril a poslal puk k ľavej žŕdke. Asistencie: Charlie McAvoy, Nick Schmaltz.
12:12
Séria vylúčení pokračuje. Dánsku presilovku ukončil faul Madsa Christensena, ktorý si odsedí dve minúty za nedovolené bránenie.
11:14
Rozhodcovia mali plné ruky práce. Najskôr fauloval v strednom pásme Dylan Larkin, ktorý dostal dve minúty za vrazenie na mantinel. Následne sa do seba pustili Nikolaj Ehlers a Noah Hanifin, ktorí inkasovali dve minúty za hrubosť. Dánsko hrá presilovku piatich proti štyrom.
10:15
importantMikkel Aagaard vypichol puk na modrej čiare Charliemu McAvoyovi, a vytvoril tak možnosť prečíslenia dvoch proti jednému. Nedokázal však presne prihrať spoluhráčovi.
09:23
Jordan Greenway sa natlačil za dánsku obranu, výborne si prebral prihrávku vzduchom, ale vo finálnej fáze akcie bol zastavený.
08:54
Dánskemu výberu sa otvoril priestor na rýchly útok, ale jeho hráči už nemali dostatok síl a odišli striedať.
08:20
Američania majú zatiaľ jednoznačnú hernú prevahu a Dánov držia neustále pred ich vlastnou bránou.
07:24
Sebastian Dahm neudržal strelu švihom od Jacka Eichela, Američania sa dostali k dorážke, ale neboli úspešní.
06:57
Nick Schmaltz si nakorčuľoval medzi kruhy, mal ideálnu pozíciu na zakončenie, ale trafil iba pripraveného Sebastiana Dahma.
06:46
Clayton Keller vypálil od modrej čiary a jeho pokus ešte jemne tečoval Nick Schmaltz. Sebastian Dahm zareagoval včas, vďaka čomu zachránil svoj tím.
05:37
goalUSA dali gól! Americký výber držal súpera pod tlakom celú minútu presilovej hry a nakoniec sa dočkal presného zápasu. Úspešnú bekhendovú dorážku spred brány predviedol ANDERS LEE. Asistencie: Johnny Gaudreau, Dylan Larkin.
05:15
Američania dlho kombinovali v presilovke, ale nestrieľali. Napokon sa odhodlal k delovke od modrej čiary Danny DeKeyser, no Sebastian Dahm bol na mieste.
04:37
Prvé vylúčenie v zápase evidujeme na dánskej strane. Dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostal Mads Christensen.
04:07
Andrew Copp nepríjemne vystrelil z ľavého krídla, Sebastian Dahm puk iba vyrazil, ale spoluhráči nepustili Američanov k dorážke.
03:25
Na opačnej strane klziska sa predviedol Sebastian Dahm, ktorý zlikvidoval pokus Jacka Eichela z tesnej blízkosti.
02:49
Dánom vyšiel prechod stredným pásmom. Nikolaj Ehlers sa dostal do výhodnej streleckej pozície, ale neprekonal Connora Hellebuycka.
02:19
Danny DeKeyser nahadzoval puk pred bránu, kde ho tečoval nič netušiaci Nick Bjugstad, ktorý kľačal na ľade chrbtom k hre. Sebastian Dahm predviedol pohotovú reakciu.
01:50
Američania sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme, no boli vytláčaní najmä do rohov klziska.
01:00
Brock Nelson kvalitne vystrelil spoza brániaceho Dána. Jeho pokus smeroval do hornej časti súperovej svätyne, ale Sebastian Dahm úspešne zasiahol.
00:36
Connor Hellebuyck má za sebou prvé zákroky na tohtoročných majstrovstvách sveta. Americký brankár bol pripravený.
00:01
Úvodné buly vyhrali hokejisti USA, ktorí dnes nastúpili v bielych dresoch. Dánsko sa predstavilo v červených.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

USA: Hellebuyck (Howard) – C. Murphy (C), DeKeyser, Trouba, Hanifin, McAvoy, T. van Riemsdyk, Brickley – J. Gaudreau, Eichel, Lee – Schmaltz, D. Larkin (A), B. Nelson (A) – Compher, Copp, Bjork – Bjugstad, Dvorak, Keller – Greenway.

Dánsko: Dahm (Sørensen) – J. Jensen, N. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser – Ehlers, Madsen (A), Regin (A) – Storm, Jakobsen, Hardt – Christensen, Green (C), Russell – Aagaard, Bau Hansen, Meyer – Poulsen.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z MS v hokeji 2017. V kolínskej A-skupine proti sebe nastúpia porazené tímy z úvodných duelov. Sily si zmerajú výbery USA a Dánska.

USA majú za sebou neúspešný štart do turnaja. V pozícii favorita zaváhali proti domácemu Nemecku, ktorému podľahli tesne 1:2. Američania boli pritom lepším tímom, vypracovali si množstvo šancí a aktivitou hýril predovšetkým útočník Calgary Flames Johnny Gaudreau. On a jeho spoluhráči však zlyhávali v koncovke a strelili jediný gól vďaka Connorovi Murphymu, ktorý v tretej tretine vyrovnával. Potom však prišlo zbytočné vylúčenie DeKeysera, ktoré Nemci potrestali a obrali zámorský tím o všetky body. Ďalšiu stratu si už Američania nemôžu dovoliť a proti Dánom potrebujú zabrať naplno.

Dánsko sa na aktuálnom svetovom šampionáte môže spoľahnúť iba na pomoc jediného hokejistu z NHL. Nicolaja Ehlersa dopĺňajú už iba hráči z európskych súťaži. Dánsky tím vo svojom prvom štarte na turnaji prehral s Lotyšskom 0:3 a výrazne tým naštrbil svoje štvrťfinálové plány. Na brankára Merzlikinsa vyslal dokopy 27 striel, no ani raz nedokázal skórovať. Nepresadil sa ani so štyrmi streleckými pokusmi aktívny Mads Christensen.

USA a Dánsko na seba narážajú iba sporadicky. Za posledných desať rokov sa stretli dvakrát a v oboch prípadoch na pôde MS. Predvlani v Česku triumfovali Spojené štáty americké 1:0, pred siedmimi rokmi v Nemecku sa tešili Dáni z víťazstva 2:1 po predĺžení.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Američania potvrdili úlohu favorita, Dánsku strelili sedem gólov