Brazílčan si trúfa na titul v KSW. Novotný: Poliakom sme ho zapožičali

Jorge Bueno (vľavo) a Ondřej Novotný.
Jorge Bueno (vľavo) a Ondřej Novotný. (Zdroj: Tapology/Oktagon MMA)
SvetMMA|24. feb 2023 o 14:31

Zápas zobral ako náhradník za zraneného Srba Nikolića.

LIBEREC. Po troch súbojoch za štyri mesiace, ktoré absolvoval koncom roka 2022, si brazílsky bojovník Jorge Bueno (8-1) užíval chvíle voľna počas karnevalových sviatkov v Riu de Janeiro, keď mu telefonát náhle zmenil plány.

„Môj tréningový partner Joilton 'Peregrino' mi zavolal minulú sobotu uprostred karnevalu a ponúkol zápas (na KSW 79) nasledujúcu sobotu proti Dominikovi Humburgerovi, miestnemu neporazenému bojovníkovi z Českej republiky. Keďže som vždy pripravený, okamžite som to prijal,“ povedal Bueno pre portál Sherdog.

Už v sobotu bude v Home Credit Aréne v českom Liberci čeliť Humburgerovi v hlavnom predzápase KSW 79. Tým hlavným súbojom bude potom titulový stret v ťažkej váhe medzi Philipom De Friesom a Toddom Duffeem.

Pred zápasom si Brazílčan verí

Po tom, čo Bueno zaknihoval dve po sebe idúce rýchle víťazstvá v prvom kole v zápasoch vo Švédsku a Českej republike, nemá obavy z toho, že bude čeliť Humburgerovi v jeho domovskej krajine.

"Keď som vlani v septembri na Oktagone 35 bojoval s Marekom Mazuchom, mal tiež skóre 5:0. Humburger je vysoký postojár, veľmi agresívny, ale myslím si, že jeho jiu-jitsu nie je na dobrej úrovni," uviedol Bueno, ktorý je držiteľom čierneho pásu v brazílskom jiu-jitsu a Luta Livre.

„Nepochybujem, že sa bude snažiť udržať zápas v postoji, no ja som veľa trénoval box s renomovaným národným šampiónom Erivanom Conceiçãom a zápasenie s bývalým trénerom brazílskeho národného tímu Tussom Yusadom. Som pripravený čeliť mu v postoji aj na zemi.“

Zápas o titul v KSW alebo návrat do Oktagon MMA?

Podľa portálu Sherdog má Bueno v pláne titulový súboj v KSW predtým, než by sa mohol eventuálne dostať do UFC. Promotér Oktagonu Ondřej Novotný však tvrdí, že ho organizácii KSW len zapožičali, čo značí, že by s Oktagon MMA mal mať zmluvu na viac zápasov.

Tak či onak, teraz ho čaká zápas s Humburgerom v strednej váhe. Brazílčan však dúfa, že sa čoskoro vráti do velterovej divízie.

„Mal som tri zápasy v strednej váhe za sebou. Odviedol som dobrý výkon, ale na túto divíziu som prikrátky.

Mojím cieľom je vrátiť sa do svojej pôvodnej váhovej kategórie, kde si myslím, že môžem podať lepší výkon. Mojím hlavným cieľom je predviesť skvelú šou v sobotu a presvedčiť výkonom organizáciu, aby mi čoskoro dali zápas o titul," uzavrel Bueno.

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Brazílčan si trúfa na titul v KSW. Novotný: Poliakom sme ho zapožičali