Otec Shiffrinovej povedal, aby sa naučila hymnu. Vraj ju bude spievať často

Mikaela Shiffrinová v slzách.
Mikaela Shiffrinová v slzách. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|8. jan 2023 o 21:10

Plakala, smiala sa i kričala. Shiffrinová sa stala legendou.

KRANJSKA GORA. Americká reprezentantka Mikaela Shiffrinová zvládla posledný krok. „Osemdesiatdva je dosť. Panebože,“ vydýchla si v cieli. 

Dvadsaťsedemročná lyžiarka vyrovnala rekord krajanky Lindsey Vonnovej a v nedeľu si v Kranjskej Gore pripísala 82. víťazstvo v kariére. 

„Snívala som, že budem najlepšia na svete, ale nemyslela som, že to naozaj dosiahnem. Stále tomu nemôžem uveriť,“ neveriacky krútila hlavou. 

Jej víťazstvo sprevádzali slzy, smiech i výkriky. „Mala som v sebe energiu, ktorú som chcela dostať von. V druhom kole som explodovala. Myslím, že sa musím ísť niekam vykričať. Asi do vankúša,“ zasmiala sa. 

Z Kranjskej Gory

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Nikdy nelyžovala lepšie

Američanka mala rekord na dosah už v sobotu, ale skončila v obrovskom slalome na šiestom mieste. Tretiu priečku obsadila slovenská reprezentantka Petra Vlhová

V nedeľu v rovnakej disciplíne po prvom kole viedla. Pred druhým kolom ju však ovládla nervozita. 

Lindsey Vonnová (vľavo) a Mikaela Shiffrinová (vpravo) pózujú pri pretekoch super-G v roku 2017 v Cortine d'Ampezzo.
Lindsey Vonnová (vľavo) a Mikaela Shiffrinová (vpravo) pózujú pri pretekoch super-G v roku 2017 v Cortine d'Ampezzo. (Autor: SITA/AP)

„Chcela som vyhrať, ale myslela som si, že druhé kolo pokazím,“ vyslovila obavy.

Nakoniec mala najrýchlejší čas. V každom sektore svoj náskok zvyšovala. „Cítila som sa veľmi dobre. Nikdy v celej mojej kariére som nešla jazdu v obrovskom slalome, tak dobre ako dnes. Je to výnimočné. Nemohla som ísť lepšie,“ opísala. 

Keď v cieli zbadala jednotku spadol jej zo srdca veľký kameň. Uľavilo sa jej. „Bol to úžasný pocit, keď som videla zelené čísla. Myslela som si, že je to asi vtip. 

Neverila som, že to príde. Snažila som sa na to nemyslieť, pretože mi to nepomáhalo. Posledné dni sa ma každý na túto otázku pýtal.“

Myslí na otca

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Otec Shiffrinovej povedal, aby sa naučila hymnu. Vraj ju bude spievať často