Mihálik a Halák dostanú ďalšiu šancu

Jaroslav Halák (vpravo)
Jaroslav Halák (vpravo) (Autor: ap)
SITA|2. jan 2009 o 13:04

Kluby zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning a Montreal Canadiens dávajú šancu slovenským hokejistom.

WASHINGTON. Klub zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning dáva vo svojom prvom tíme ďalšiu šancu slovenskému obrancovi Vladimírovi Mihálikovi.

Vedenie mužstva povolalo 21-ročného zadáka na Nový rok z farmy v Norfolku v AHL. Mihálik už bol v prvom tíme v úvode sezóny. Dobre stavaný obranca nastúpil za Lightning v prvých dvoch zápasoch NHL v Prahe proti New York Rangers, pripísal si v nich 2 trestné minúty a mínusový bod. Na farme v Norfolku strelil v 29 zápasoch 2 góly a pridal 6 asistencií.

Zdravotné problémy v Montreale, do brány pôjde halák

Počet zranených hráčov v klube hokejovej NHL Montreal Canadiens sa zvyšuje. Najnovšie na listinu pribudol krídelník Alex Tanguay a v ďalších zápasoch je aj otázny štart brankára Careyho Prica.

Ďalšie šance by tak mal dostať slovenský gólman Jaroslav Halák. Price má problémy v dolnej časti tela, vedenie klubu ich však nešpecifikovalo. Určite však nejde o zranenie ľavého kolena, ktoré ho trápilo v decembri. Price vynechá piatkový súboj v New Jersey, v sobotu proti Floride by mohol byť k dispozícii.

Vedenie Canadiens povolalo ako náhradníka Haláka na nasledujúci súboj Marca Denisa. Tanguay má od stretu s Jevgenijom Arťuchinom problémy s ramenom a bez hokeja bude minimálne šesť týždňov. V tejto sezóne je krídelník tretí v klubovej produktivite s 26 bodmi (10+16). Okrem Tanguaya a Prica majú zdravotné problémy aj Saku Koivu (noha), Christopher Higgins (rameno), Georges Laraque (slabiny) a Mathieu Dandenault (ruka).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mihálik a Halák dostanú ďalšiu šancu